06 Ekim 2008

Diş teli diyeti




Yardımlaşmak ve fikir alışverişi için facebook'daki diş teli grubuna katılabilirsiniz. facebook diş teli grubu

Diş teli kullanan ama kilolu olan birini görmek mümkün mü? Ben görmedim, göreni de duymadım. Çünkü diş teli iştahı kesmede çok etkili. Kullanıldığında, birkaç hafta yemek yerken dişler öyle ağrıyor ki, anında insan önündeki tabağın sonunu getiremez hale geliyor, yemeği ağızda bir o tarafa bi bu tarafa çevirip duruyor. İlerde ağrılar geçse bile fazla yememeye alışılıyor ve sürekli diş fırçalamak gerektiğinden abur cubur tüketimi sıfıra iniyor. Tabi bunların sonucunda ister istemez fazla kilolar atılıyor :)

Diş teli çirkin duruyor kimseye yakışmıyor diyenlere ise bir çift lafım var, taşımasını bilene yakışıyor. utanmayın alışmaya bakın (Mesela Tom Cruise)

Diş telleri, diş bozukluklarında harikalar yaratıyor. Ayrık, çarpık, yamuk her türlü asi dişi yerine oturtarak daha güzel bir gülüşe sahip olmayı sağlıyor. Ama bunların yanında öyle bir etkisi varki k i, sırf bu nedenle diş teli kullanan kişiler olabilir.

İşte diş teli diyetinin temelini bunlar oluşturuyor, ayrıca kola vb asitli içecekler yasak olduğundan sıradan bir diyetten daha fazla yararı var. Çocuklara zorla diş teli takılmasının yanında değilim, küçücük çocuk anlamaz ilerde dişlerinin nasıl güzel görüneceğini bu yüzden eğer büyük problem yoksa bırakın büyüyünce kendi karar versin. Zaten sivilcelerle hiçde güzel durmuyorlar. Ama aşırı kilolu bir çocuğunuz varsa, gerekli bile değilse diş teli taktırın, yemediği yiyecekler, abur cuburlar zaten diş teli fiyatını karşılayacaktır :) Hem de fazla kilolarından kurtulmuş sağlıklı bir çocuğunuz olacaktır.

İşte diş teli diyeti: fazla kilolardan çabucak kurtulunur, manyak bir diş fırçalama alışkanlığı edinilir, sağlıksız beslenme alışkanlığı biter ve çok daha güzel bir gülüşe sahip olursunuz :). Ayrıca diş telini fetişi diye bişeyde varmış.

477 yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 400 / 477   Yeni›   En yeni»
gizem :) dedi ki...

ya bnm yukarki damağımdan 2 tane köpek dişi çıkmıştı ve onların altında diş olduğu için köpk dişleri aşağı bi türlü inemiyodu.bnde 8ci ayda yhani ağustosta taktırdım 2010 yılında.daha 2 sene durmasılazım.herneyse doktra gidiközle doktor üst çeenemdeki köpek dişlerinin altındaki dişleri çekti.arada bi kaç gün geçti cağırdı teleri taktı tabi acıdı acımadı diel.ECEM=bnmde azı dişlerime o halkadan taqtı medal bişey .(şuan bn 13 yaşndayı).arkadaşalr eğer sizdede tel talması qerekiyosa ilaa zamng eçemden bian önce taqtırın çünkü 12-13 civarı tam tel takılma yaşıymış...ufakta olsa bilgi verebildiysem ne mutlu bana...:)

merve dedi ki...

Gamze benimde sadece arka dişime telin bitim yerindekki vida gibi bişe var ya o takıldı pazartesi 21 inde basşlıyo benimki bende çok heyecanlıyım yakışmıcak ama diş insan yüzünde en önemli şey bence ve değer beklemeye :) umarım çok ağırmaz hepimizzz toplanıp ipana reklamlarına gideriz bittğinde:)

ceyda dedi ki...

hiç yakışmaz die dusunme merve benim tel takılalı 1 bucuk ay oldu duzelmeye basladı bile eski tellerle gulumseyebiliyorum herkes cok yakıştıgını soyledi isana ayrı bi hava katıyo valla hiç agrımadı benimki umarım seninkide agrımaz inci gibi olacak cıkınca teller :)))

merve dedi ki...

yakışmasa da bu sağlık kendine değer veren her insan arkadaslarının dalgasını dşncegne kendni düşnp yaptırmalıı ! ceyda bu arada sen kaç yasındaydın senn 1 sene 2 ay dı ona takıldm benm 2 sene:D

ceyda dedi ki...

yani tabiki saglık ben 23 yasındayım merve benim dişler cabuk duzeliyomuş oyle soledi doktorum:))

ceyda dedi ki...

sen kac yasındasın nie 2 sene dedi doktorun

Gamze dedi ki...

merve ewt sana ktılıyorum. ayrıca teller çıktıktan sonra ipana reklamı fikri süper olur :D

ddem dedi ki...

Merhaba arkadaslar ortodonti tedavisine baslamadan önce normal bi diş doktorunda;tüm çürük dişleriniz temizlenir,dolgularınız yapılır,diş etiniz sağlıklı hale getirilir ve ortodonti tedaviye öyle baslanır.Ben 1.5 ay sonra tel takıcam,2 dişim çekilicek. Suan Damak genişletmek için sabit aperey takıyorum.Doktorum 1hafta ağrımın olacagını söyledi sadece 5gün ağrım oldu suan hiç bi sıkıntım yok.Konusmam bozulmustu oda düzeldi ve ağzımda varlıgı belli bile değil.Ağrıdan korkanlara söylüyorum,diş kökleriniz yerinden oynuyo,kemikleriniz farklı biçimde kaynıyo bırakında ağrınız olsun birazcık.Bozukluklardanda bahsedelim biraz.Eğer probleminiz sadece ufak tefek girintili çıkıntılı dişlerse tedavinize direk telle baslanır.Ama iskeletsel bozukluk varsa tel öncesi farklı apereyler takarsınız. İskeletsel bozukluktan kastım yalnıs çene kapanısları alt dişleriniz üst dişlerinizi kapatıyorsa yada üst dişleriniz alt dişlerninizn çok üzerindeyse ve alt dişleriniz gözükmüyorsa bunlar iskeletsel bozukluklardır,çene kemiğiyle alakalıdır. Çene ileriliği dediğimiz problem çeneyi geriye cekmek için kafadan ve ceneden gecen takıp çıkarılabilen bi aperey kullanırsınız bi süre.Üst dişlerinizin alt dişlerinizi kapatma probleminde ise telle birlikle lastik takar doktorunuz.Üst köpek dişleriniz yukarıdaysa bu yer bulamadıgından kaynaklıdır bunun için üst damağı genişletmek için sabit aperey yada takıp çıkarılabilen dısarıdan gözükmeyen bi aperey takarsınız ve çok fazla yer darlıgı varsa diş çekilir. Ama sunu unutmayın ortodonti tedaviye tak diye hemen baslanmaz önce dişleriniz ve diş etiniz sağlıklı hale getirilir. Apereylerde ve diş teli takmadan öncede doktorunuz hamur gibi birşeyle dişlerinizin ölçüsünü alır ve aleti ona göre hazırlanır.

ddem dedi ki...

@ecem.Sna takılan o apereyin benzeri banada takıldı ve yukarıda gerekli bilgiyi verdim,iskeletsel bozuklukla alakalıdır. Azılarına gecirilen o yüzük gibi sey dişlerinizi geriye doğru ceker ve damagın genişler.Tel ve damaklık çıktıgında dişlerin daha esnetik gözükür eğer sadece diş teli takmış olsaydın diş telin cıktıgında dişlerin dısa doğru yelpaze gibi açılmıs olurdu ve bu çekilen o tel eziyetinden sonra üzücü bi durum olurdu

ddem dedi ki...

Ayrıcaa bu çok önemli bi nokta burdan herkese söylüyorum.Teliniz cıktıgında tedaviniz tam anlamıyla bitmiş sayılmaz seffaf doktorunuzun verdiği dişliği ilk 6 ay takmanız gerekir onunda ağrı yaptıgını duydum ama tel kadar göze batan bsey değil.6 ay sonrasında sadecede geceleri takarsınız.Ama eğer o seffaf dişliği takmazsanız dişleriniz tel tedavinizin basındaki o girintili,çıkıntılı dişlere döner.Tekrar tel takmak zorunda kalırsınız.

merve dedi ki...

ben 18 :) beni en kötüye hazırlamıştır belkide diş yapısıyla ilgilidir amaaaan düzelsinde beklerimm zaman dediğin hemen geçiyo :)))))) gamze herkes tel takıldıgı tarihi yazar cıktıgında bulusurz :) tüm sitedekilerle :)

merve dedi ki...

ceyda bu arada mail adresini atsan senle diş problemimiz aynı aralık sorunu fotograf atarım hem:) kullanmadıgn mailini at istersen o mailden kendi kullandıgını yazarsın tabi istersen

öğretmen dedi ki...

Arkadaşlar bende bugün doktora gittim.Çok kötü değil dişlerim ama istersen olabilr dedi ve randevu verdi.Yanlız yemek yiyememek ve kilo vermekten korkuyorum çünkü zaten zayıfım.Bana bilgi verirseniz sevinirim...

buket dedi ki...

4,5 ay oLdu ama şimdiden çok sıkıLdım :)doktorum bana diş macunu,fırçası hakkında birşey söyLemedi.s daha aLt dişime takıLcak hepsini aynı anda taksaLar da bu kadar uğraşmasak :) ayrıca diş teLi herkese yakışır ayrı bir hava veriyor ;)

buket dedi ki...

birkaç gün yiyemiceksin çok uzun bir süre değiL ve kiLo vermek gibi de bişey yok beLki 1-2 kiLo verirsin iLk ay.

öğretmen dedi ki...

Peki,konuşmada bi sorun oluyor mu?Ve ağrıyı kaç gün çekiyorsun?Daha 4.5 ayda sıkıldıysan bir yılı nasıl geçireceksin.Bak gözümü korkuttun:)

buket dedi ki...

yok konuşmada bi sorun oLmuyor da teLde tükürükLer birikiyor ona dikkat et :)birz iğrenç bir durum :) ağrı en fazLa 1-2 hfta sürer bişi ısırmaya çaLışma böLerek ye çok fzLa ağrın oLursa ağrı kesici iç derim. biran önce düzeLmesini istiyorum artk ondan sıkıLdm:) 2 sene takıcaksın dedi doktorm bide:)

öğretmen dedi ki...

Buket,çok fazla soru sorduğu mu biliyorum ancak çabuk alışıyor musun yoksa sürekli ağzında bişey varmış gibi mi geliyor?Bide görüntü nasıl?senin yaş kaç bilmiyorum ama benim epey var bu yüzden sorun olur mu:)????

tuğçe dedi ki...

arkadaşlar ben de tel taktıracağım . tek takmadan önce 2 dişin çekileceğini söyledi doktorum. bu dişler çekildikten sonra aralarındaki boşluk ne kadar sürede kapanır acaba bilen var mı?

Cansu dedi ki...

tuğce ben 3tane dişçi gezdim.ilki azı dişlerini cekicez dedi korkudan rengim attı.wede kapanması 1.5-2ayı bulur genelde dişler o sürede düzeliyor.digerleride 20liğin çıktıgında onları cekicez dedi 20liği tercih ettim.başka bi doktora gittim.her doktorun yöntemi farklı oluyo herhalde.
Ayrıca tel takanlara özellikle takıp çıkaranlara soruorum doktor 1 bilemedin 1.5yıl takarsın dedi ama arkadas ortamım bnm bi arakadsm war 1 sene dediler 2sene taktı 3sene taktı falan diyolar hiç bi randewumu aksatmıyorum sizce bnmde uzarmı o seklde...
YardımMmMmMmmm EdinNnNnnn!!!

tuğçe dedi ki...

evet her doktor farklı bir şey söylüyo insan hangisine güveneceğini de bilemiyo . ankarada önerebileceği biyer olan var mı?

buket dedi ki...

sorabiLirsin sorun değiL :) yok bi zaman sonra baya aLışıyosun görüntü faLn kötü değiL herkese yakıştığını düşünüyorum:) 18 yaşındaym daha :) yazın zor oLuyo baya kuruyo insanın ağzı faLan..

buket dedi ki...

boşLukLar hemen doLmuyo benm 4.5 ay oLucak çok az kayma oLuyo..bende hiç aksatmıyorum ama uzama oLayı kişiye göre değişiyor birisinede 2 sene takarsın demişLer 1 senede düzeLmiş doktor da şaşırmış:) kişinin diş yapısına bağLı.

nisa aydın dedi ki...

35 yaşındayım.ön dişlerimin biri ve alt dişlerimde problem vardı.ve 20 lik dişim yan yatmış işlevi yoktu.. o düzeltilecek bir de.açıkcası şubat tatilinde ani bir kararla tel takdırdım.:) ancak diyet uygulamıyorum henüz herşey rahatlıkla yiyebiliyorum ağrıda fazla yaşamdım.. kemiklerim iyice oturmuş olduğundan mı acaba:) gerçi şu an üst dişlerime takıldı.öğrencilerimin tepkisi fazla düşünmüyorum en önemli aşamayı evde atlattım çünkü:)

öğretmen dedi ki...

Teşekkürler Nisa ve Buket.bende 28 yaşındayım ve biraz geç mi kaldım diye düşünüyorum.Nisa hocam bende öğretmen olunca belki sorun olur diye düşünüyorum.bu yüzden yaz tatiline doğru taktırmayı düşünüyorum ki ilk ayları tatilde atlatayım diye:)Sizin ner kadar süre kalacak acaba??

buket dedi ki...

rica ederim yardımcı oLabiLdiysem ne mutLu bana :)

nisa aydın dedi ki...

öğretmen hanım. benim 1.5 yıl sürebilir dedi.ama inan ki şu an ben bile nasıl karar verdim bilemiyorum..kendime şaşırıyorum.Yıllardır takıntı yaptığım ama aşmaya çalıştığım aşdığımı düşündüğüm ama başa döndüğüm bir mevzuydu:)))1) hiç ağrım yok 2)herşey yiyiyorum 3)fırçalama o kadar uzun sürmüyor ki ben 10 yaşımdan beri düzenli dişlerini fırçalayan biriyim zaten. ara yüz fırçası bile kullandım..4) ücreti fazla geldi 4 milyar 300:)) burdan yaşadıklarımızı paylaşalım inş.. insan rahatlıyor..3 şubar 2011 de takıldı..Sende cesaretlen..bence yaza bırakma.

nisa aydın dedi ki...

Pardon öğretmen hanım dedim ama herkesi hemcinsim algılıyorum burda:)Malum bayanlar estetiğe daha düşkün..

öğretmen dedi ki...

Nisa hocam cevaplarınız için teşekkürler.Biraz kararsız kaldım.Çünkü etrafımdakiler gerek yok diyorlar.Ancak mükemmel olmasının kimseye zararı yok değil mi:))))Sadece zaman çokkk uzun geliyor.Sıkıldıktan sonra geri dönüş yok:(((Bakalım karar vericem....Bu arada doğru algılamışsınız.

Ceren dedi ki...

!5 yaşındayım ve ben de bugün taktırdım telimi.Hiç acımadı çünkü tel takılması sırasında ne bir iğne ne bir ilaç uyguluyorlar.Sadece üst dişlerime takıldı şu an, haftaya da alt dişlerime takılacak.
Tel takmanın en güzel tarafı, düzenli bir diş fırçalama alışkanlığı edinmek, hijyene önem verirseniz tedavi sonunda hem bembeyaz hem de düzgün dişlere sahip olursunuz.
Güzel gözükmediği için takmayanlar da vardır eminim, bence tel çok tatlı duruyor.
Kötü yanıysa asitli içecek ve cips,fındık gibi sert yiyecekleri yiyememek, sakız çiğneyememek..
Tabi bunlar çok büyük sorunlar değil.
1 sene sonra tellerim çıkacak ve asıl mutluluğu o zaman yaşayacağıma inanıyorum gerçi dişlerimde rahatsız edici bir bozukluk yoktu ama insan yine de önem göstermeli..
Ben özel doktoruma yaptırdım bu işi çünkü devlet hastahanelerinde çok uzun bir sıraya girmen gerekiyor, gerçi girenler de başarılı sonuçlar elde etmiştir umarım.
2.400 milyar ödüyoruz.Pahalı gibi gözükse de tel fiyatları aşağı yukarı böyleymiş.
Eğer bir sorunuz olursa, yardımcı olmak isterim. :)

ecem :) dedi ki...

tuğçe ankarada bildiğiniz biyer varmı diye sormuşsun ben ankarada oturuyorum keçiören de çok iyi bir dişçi var.öneririm ben çok memnunum istersen açık adresini verebilirim.. :)

ecem :) dedi ki...

arkadaşlar bişey sorcam bazıları şey diyor tel çıktıktan sonra tellein-braketlerin olduğıu yerde izler kalıomuş bu konu hakkında bilginiz varmı ?

buket dedi ki...

düzgün bakmazsan diş temizLiğini yapmazsan kaLır.yoksa bi sorun oLmaz.

merve dedi ki...

merhaba arkadaslar
ben de daha dun taktirdim telleri ust dislerime.bekledigim kadar da cirkin durmadi cunku dislerim cok genis ve uzun degil yani konusurken nerdeyse belli bile degil ama dun geceden beri agri yapiyor bugun kahvalti yapamadim bile.. bunlar ne zaman gecer acaba ustelik dislerimde 2 yil kalacaklar ya orasi biraz canimi skyor ama napalim :/ bir de merak ettigim seyler sunlar ki o elastikler ve damakligi ne zaman kullanirim ? bidahaki randevum 15 martta ozamana kadar ne kadar duzelir kim bilir..

nisa aydın dedi ki...

damaklıkdan bana hiç bahsetmedi doktorum.. herkes kullanmıyor mu onu..

ecem :) dedi ki...

MERVE
Bende damaklık kullanıyorum . Benim damaklığım tel takıldıktan 1 ay sonraki ilk randevumda takıldı damaklık :)

NİSA
Damaklık kullanımı tedaviden tedaviye değişiiyor sanırım.Ama benim çevremdeki tel takanlar genelde damaklık kullanmışlar...:)

nisa aydın dedi ki...

benim ilk randevum 5 mart .. bir de başomıza damaklık çıkabilir desenize... ama benim çenemle ilgili bir durum yok sanırım..

m.ö. dedi ki...

bende bugün taktırdım sadece çorba yiyorum ve şu an çok acıyor. alt çenem önde olduğu için kullanıyorum. ne zamana çıkar ? ve diş fırçalamada özel olarak bişey yapmam gerekirmii?

ceyda dedi ki...

arkadaslar benim diş etlerim kabardı halbuki temizligine cok dikkat ediorum nie boyle oluo anlamadım doktorum iltihap olms dedi gunde 4 kere fırcalıorum halbuki:(((

nisa aydın dedi ki...

sabahları benim de şişiyor sonra gün içinde normale dönüyor bir de sürekli fırçalayarak tahriş etmiş olabilirsin be nsırf bu yüzden bir dşime dolgu yaptırdım aşındırmışım minesini:)

merve dedi ki...

benim de ilk randevum 15 martta bakalim ne yapacak disci bu sefer
ve benim alta takmadi ya onu da sormayi unuttum 15 mrttn snra bidaha yazarim :) tellerimle mutluyum yasasin:):)

o agrilar 4.gune geciyor merak etmeyin,,

Ceyda dedi ki...

Ya bende taktıracağım, ama üniversiteye başlamadan düzelsin istiyorum. 4.5 yıl falan diyorsunuz..Bu kadar uzun süre takamam ben. Üst çenem biraz önde ve ön dişlerim yamuk.. Nefret ediyorum tel takmaktan.. 17 yaşındayım, ne kadar takmam gerekir?? Ayrıca gözlükte kullanıyorum.. Hem tel hem gözlük kullanamam:(

büşra dedi ki...

ya ben sürekli fırçalamam ragmen dikkat etme çabasında olmama ragmen bugün yaptıgım bir yanlışlık yüüznden braketim çıktı. çok üzüldüm sinirim bozuldu okadar çabayla diş teli takılıyo ve en ufak bir hatada kopuyo. sorucağım soru şu son günlerde sabah uyandığımda arka çenemde bir agrı oluyodu ve arka çenedeki braketim düştü acaba dişlerimi gece yatarken sıktığım için mi braketimin yapıştırcısı zyıflamış olabilir ?

seda dedi ki...

arkadaşlar benim de dişimde sorun var ama basit bişe değil üst damağım önde çenem ise geride martın 11inde tel takılacak yorumlarınıza baktığımda öce biri takılıyomuş benim damağım geriye gelebilir belki ama çenem nasıl öne nasıl gelecek eğer bilginiz varsa bana yardım eder misiniz :(

ceyda dedi ki...

arkadaslar benim telim takılalı 2 ay oldu dişlerim sararmaya basladı cok moralim bozuk halbuki gunde 4 kez fırcalıyorum niye boyle oldu anlamıyorum telden once bembeyazduı dişlerim onerisi olan varmı:((

nisa aydın dedi ki...

ceyda.. bende saradığını düşünmeye başladım iki gündür:) benim de yarın bir ay olcak... bende sürekli fıröalıyorum.. belki de ondan .. çok ilgillenmekten sararmaları görmeye başladık.. açıkcası eskiden dişlerime aynada bu kadar bakmazdım.. şimdi her renk bozukluğunu keşfetmeye başladım bence o çok ilgilenmekten.. öle zannediyozz inşş güzel günler bizi bekliyorrrr:)))))

ceyda dedi ki...

inşallah nisa valla moralim bozuluo gulemiorum bile persembe diş tası kontrolum var doktora bi sorayım ne diyecek nie boyle olmuş bide karbonat beyazlatıomus hiç denemdeim aslı varmı bilmiorum ama onuda bi sorayım tesekkrler bu arada nisaa

büşra dedi ki...

benimde dişlerim sararmaya başladı özellikle nescafe vb. içeceklerden oluyo bunu fark ettim nescafe tutkunu olabilrsiniz belki ama sırf bu yüzden bırakmak gerek bn bunu yapmaya çalışıcam ve bir de her bir dişiniz için bi zaman belirleyin örn: bir dakika boyunca tek bir dişe yoğunlaşın bu o dişinizin daha temiz olmasını sağlar

nisa aydın dedi ki...

buşra.... dişlerini fırçalaman ne kadar sürüyor ...:) her ibr dişe bi dakika verirsen

ceyda dedi ki...

yarım saat de fırcalasan beyzlamıo malesef .(((

Nilay. dedi ki...

Merhaba, Benim diş tellerim Haftaya takılıyor. Biraz korkuyorum. 1 hafta acı çekicekmişim. Fındık, fıstık, ceviz gibi sert yiyecekler yenmeyecekmiş, sonra diş telleriniz kırılırmış kola yok sakız çiğnemek yok. Napıcam ya ben? ama bazi arkadaslar haklılar diş telinin takılması diş fırçalama alışkanlığını arttırıyor mesela diş teli takılacağını öğrenince günde abartmıorm 3 kere dişlerimi fırçalar oldum.
Diş tellerini takınca dondurma yeniyormu? böyle hangi yiyecekleri yiyip yemeyeceğim konular hakkında beni bilgilendirirmisiniz arkadaşlar? bilgilendirirseniz sevinirim:)

engin dedi ki...

Nilay. Braketlerinin sıyrılıp çıkabileceği ve kırılabileceği için sert yiyecekleri dişlerinle ısırıp yememen gerekiyor onun yerine bi kaç parçaya bölüp yiyebilirsin ve asitli içecekleri tüketmeyin diyor diş hekimleri o kadar. dondurma tatlı ne varsa yiyebilirsin :)
ama en önemlisi dişlerini çok fırçalaman gerektiğinden nazik olmalısın ve her yerini iyice temizlediğinden emin olmasın.

büşra dedi ki...

valla nisancım ben işin en temiz tarafını seçtim tabii bunu vaktimin bol olduğu bir zmana yapmayı daha uygun buluyorum ama inan nescafeden sonra dişlerim altın sarısı oluyo böyle yapmam gerek

nisa aydın dedi ki...

burdan takip etmek zor oluyor... en iyisi fecde bir grup açalım.. diş telleri olanlar gurubu:))))))açan olursa bana haber versin:) burdan..

engin dedi ki...

nisa hiç aklıma gelmemişti. diş teli adında bi grup açtım. gerçekten daha kolay olur sizin için

burdan katılabilirsiniz
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_168272936558010&ap=1

Nilay. dedi ki...

Teşekkür Ederim Engin. :)

seda dedi ki...

arkadaşlar benim haftaya cuma tellerim takılacak tel lastiği rengini biz mi seçiyoruz eğer öyleyse bana güzel duran bir renk önerir misiniz?

büşra dedi ki...

sedacım bence hangi takımı tutuyosan renkleri ona göre al takım tutmuyosan açık renkte bişiler al ben öyle yapıcam :D ve grubada katıldım grubu açan arkadaş saolasın resimde güzel ha :D

seda dedi ki...

çok teşekkür edrim fenerbahçeliyim nasıl duru acaba :)

kübra :) dedi ki...

ben daha dün taktırdım we şuan çok ağrıyo doktorum 1 hafta sabretmem gerektiğini söyledi we ağzımda tellerimn deydiği yerlrde yaralar başladı ve acıyor.acısının nasıl geçebileceği hakkında birşey önerebilirmisiniz?birde renklerini koyu yeşik yaptırdım ve hiç beğenmedim 1 ay sonra kontrolüm var renklerini değiştirebilme ihtimalim olabilr mi?şimdiden teşekkürler :)

nisa aydın dedi ki...

ilginç yaaa:))) dün ilk kontorulum vardı .. sözde daha kalın tel moduna geçtik ama .. hala acı yokk 1 ay oldu hiç acımıyorr:) bir gariplik var ama...

kübra :) dedi ki...

senin yerinde olmayı isterdim nisa :)

büşra dedi ki...

arkadaşımda tel takıyodu ve fener bahçeliydi dedigine göre hoş durmuş üstleri sarı altları lacivert yapmış güzel durmuştu dedi denemeye deger :)

nisa aydın dedi ki...

kübra canım.. benim şu an sadece üstlerde.. ve iskeletsel bir bozukluk yokmuşşş.. çarpklık ve boşluk var.... bir ağrı kesici önerdi doktorum bana .. ağrı yapınca iç dedi.. hala bütün duruyor..(ne kadar gıcık yazıyom demi)moral bozmak için yazmıyom amaa:)..Parol diye bir happ.. sırf dişler için.. deneyebilirsinnnn

kübra :) dedi ki...

bende sarı kırmızı yaptırıyım bari dnemeye değer :) :)

nisa aydın dedi ki...

kübra ağız yaraları içinde protefix önerdi.. ağız yarası benimde oldu bak o oldu:).. ama bi kaç gün içinde geçiyoo .. ağzı baştan tepki gösteriyo yabancı bir madeye sonra alışıyo . napsın:)

kübra :) dedi ki...

parolcuğu denedim ama işe yaramadı çok.başka bir ağrı kesici kullamaya başladım...yok ya gıcık yazmıyosn gerçekler sonuçta 1 hafta sıkacam dişimi artık...protefix önerin için teşekkr ederim deniycem :):)

ecem :) dedi ki...

nisa aydın bende kalın tel uygulamasına geçtik ama cidden hiçbir değişiklik yok bende anlamadım hiç ağrımadı hiç bişeyde hissetmedim :)

Uğur dedi ki...

Banada cuma günü takıldı bende bir soru var oda bir teli yanağıma deyiyor ve yanağımı yara yaptı yemek yerken ve arada konuşurken çok mu çok rahatsız ediyor nedeni ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum

nisa aydın dedi ki...

Uğur .. bana da takılalı 1,5 ay oldu ve ikinci randevudan sonra aynı problemi yaşadım. hatta doktorumu aradım gel dedi.......iki gün sürdü hep öle davam edecek olsa zaten dayanılacak bişi değildi ilk gün acemisiydim işin... ikinci gün doktorun verdiği mumu koydum.. büyükçe al ama küçük mum düşerr.. zaten tel hareket ettikçe o tel eskisi gibi acıtmaz..

Ece dedi ki...

Birşey sormak istiyorum.Diş tellerim takılalı daha 4 gün oldu.Hemen alıştım ağrılar kesildi fakat dişlerimi bastıramıorum.Bugün alt dişlerime baktığımda takılmadan öncekinden daha sıkışık gördüm bir dişim geriye gitmişti acaba bunun nedeni braketler takılırken doktorun bastırmasından dolayı kaynaklanabilirmi?Doktora sormam gerekir mi?Böyle olması normal mi?Birde diş etlerimde beyazlık gördümm arka taraflarda yardom ederseniz sevinirim...

sevim dedi ki...

slm arkadaşlar
bende 4 gün önce üst çeneme tel taktırdım yarında alt çeneme takılacak ilk güne göre acılarım biraz daha azaldı ama konuşurken zorlanıyorum sürtünmeden dolayı
buarada bende lastik yok telle bağladı dr.um

buket dedi ki...

6,5 ay oldu .d 18 nisanda aLt teLim takıLıyor sonunda .d ece dişLer baya oynar hemen düzeLme durumuna geçmiyor öne arkaya gider hatta yamuLur biLe.benimki oLdu hatta şuan öyLe.düzeLiyormuş.çok kafana takma derim.

nisa aydın dedi ki...

sevgili buket.. neden bu kadar uzun sürdü alt çeneye takmak.. merak ettiğim şu ; benimde doktıorum üst çenete 1. 5 ay oldu takalı.. alta hala geçmeye niyeti yok.. sebebi nedir sence

Ece dedi ki...

teşekkür ederim...Bu arada diş tellerim porselen porselen taktırmak isteyenlere tavsiye ederim uzaktan hiç birşey gözükmüyor sınıfta diş teli taktığımı 4-5 gün anlamayanlar oldu.Birde birşey sormak istiyorum...Acaba tatlı yememin bir sakıncası varmı..sütlü tatlı seven biriyim:)(kazandibi,tavuk göğüsü gibi)bunun tellerime bir zararı olur mu?

merve dedi ki...

Benimde 1 ay 4 gün oldu azıcık bile ağrı çekmedim :) bende onu sorucam ben sütlüyü geçtikk çikolatalar profiteroller sürekli tatlı yeme halndeym zararı var mıdır nutella kavanozunu yarıya indirmenin :))))))))

büşra dedi ki...

mervecim takma kafanı çoğu diş teli kullanan arkadaşım hiç bir kurala uymuyor ve tellerinde bir problem olmuyor sen yinede doktorun dediklerine uymaya çalış ne olur ne olmaz. ama çok fazlada kafaya takma ben çok üstünde duruyordum braketlerden birini düşürdüm .unutma sakınan göze çöp batar :)

züli dedi ki...

benim dr. kesinlikle aspirin kullanma diyor,çok rahatsız ediyor ama gülü seven dikenine katlanır misali.....

elif dedi ki...

benim tellerim takılalı 7,5 ay oldu.takılması 45 sürdü.şu an üst dişlerimin tedavisi bitti gibi.önde bir dişim vardı,diğerleri gerideydi ve 20'lik dişlerim 14 yaşında çıktı ve onlardan sonra dişlerim daha da birbirine girdi.alt damağım kareyken üst damağım yuvarlaktı.şu an alt damağımı da yuvarlak yapmaya çabalıyoruz.ayrıca alt ve üst dişlerim birbirinin üstünde değildi.şu an evde sadece lastik takıyorum.çok eğlenceli.oynuyorum dilimle falan :D
her ay renkli tel taktım.ilk ay şeffaf taktım.tellerim görünmeyecek sanmıştım :D ikinci ay rengarenk taktırdım.güldüğümde yeşil,kırmızı,mavi,turuncu,sarı,beyaz,mor,pembe oluyordu çok güzel duruyor :D
ilk taktığımda ağzımı açamadım.çorba yedim genellikle.acıdı etlerim bu yüzden mum taktım mum takınca bir problem kalmıyor.sonrasında alıştım ve 7 ay oldu bile :)

elif dedi ki...

ayrıca ben abur cuburları götürüyorum zaten kolayı sevmem.sadece çok az daha dikkat ediyorum braketlerimin kopmaması için çünkü kopan her braket tedavi süresini uzatıyormuş.benim 7 ay içerisinde hiç kopmadı :)

yalnzikurt dedi ki...

slm arkadaşlar ya ben 2 gün önce tel taktırdım da bişey sorcaktım size sigara içmek tele zarar veriyormu ?

Lina dedi ki...

Akadaslar ben 20 yasındayım ve 12 şubatta metal braket taktırdım sadece üst dişlerime. asıl sorunumda ordaki çarpşıklıktı zaten...2 hafta önce dişlerim hizalandı bu ay büyük ihtimalle doktorum altlarada takıcak...bana 10 ay ya da 1 sene süre vermişti tedavi baslangıcında...sonuc gercekten güzel oluyor henüz taktırmayanlar hiç düşünmeden taktırsınlar teli olanlarada sabır diliyorum güzel gülüşlere sahip olmak için:)

nisa aydın dedi ki...

aradaki 15 yaşın farkı bu olsa gerek... benim 2 şubatta takıldı ama hala önler oturmadı.. iki seans sonra altlara takılır denmişti ama hala pek niyeti yok gibi gerçi ben altlara takılmamasına alıştım asıl iş sanırım altlara takılınca yaşanacak hiç bir acı hissetmedim hala.. bir fikri olan varmı.. yaşdan dolayı mı geç kalıyor acaba

ceyda dedi ki...

arkadaslar ben 23 yasındayım 3 ay oluo tel taktıralı benim dişlerimdeki sorun aralarının acık olması ve one dogru kaymasıydı 3 ay sonra dişlerim inanılmaz degişti dişlerim geriye dogru gitti duzlesti ve araları kapandı aynaya bakıp devamlı gulumsuyorum dişlerim cok guzel oldu 5 ay sonrasını dusunemiorum bile yasla alakası olmadıgını dusunuorum dişlerinizin yapısı nasılsa ona gore duzelio bazılarınınki gec duzelir bazılarınınki erken duzelir demişti doktorum inş sizde inci gibi dişlere sahip olursunuz duzeldikce telde cok hoş duruyo benim dişlerim kucuk biraz duzeldigini gordugum zaman aynada cok mutlu oluyorum insallah sizde hayal ettiginiz dişlere sahip olursunuz :))))

nisa aydın dedi ki...

tşk ederim ceyda...

ceyda dedi ki...

rica ederim nisa inş istedigin dişlere kavusursun:))

büşra dedi ki...

bnmde üç ay ooldu diş teli takılalı alt cenede baya düzelmeler var darısı başınıza :)

yalnzikurt dedi ki...

ya arkadaşlar sigara içmek tellere zarar veriyormu? bi bilgisi olan yokmu?

Lina dedi ki...

ben içiyorum telsiz dişlere verdiği zarardan fazla bir zarar vermiyor..ama tabikide sigara dişlere zararlı ...

zehra nur dedi ki...

ya bnde mys snnda tktracam sizce hngisi daha iii dir bn seramik tktrmak istiorumda....

muhammet dedi ki...

@ nisa öğretmenim bende sizin gibi öğretmenim yaşım 24 :) bende zor karar verdim ve takılalı yaklaşık 6 ay oldu sadece üst tele takıldı aynen banada alt dişlere sonra takılcak dedi ama hala ses seda yok unuttumu bilemem :)) nese en kısa zamanda telsiz mutlu gülüşler inş. =)

nisa aydın dedi ki...

inş muhammed hocam...cümlemize... gerçi bu noktada en uç karar vere nbenim yaşdan dolayı sen 24 ben 35:) 6 ay dedin canım sıkıldı bak:( gerçi banada iki seans demilşti hala takmadı;üstler tam oturmadan takılırsa hareket alanı olmadığı için düzelme oolmuyomuşşş yani anlıcağın işi erbabına bırakmak;varsın geç takılsın ,takılıpda işe yaramadıktan sonra..

nisa aydın dedi ki...

BU ARADA BU BLOG O KADAR FAYDALI Kİİ; BEN ÇOĞU ŞEYİ BURDAN ÖĞRENDİM:)ve yeri farklı,, fecde sayfa açtık ama burdan yazmak bir başka:)

muhammet dedi ki...

evet nisa hocam aynen bende bıraktım doktoruma artık :) burası gerçekten çok faydalı herkese çok teşekkrler hepimize geçmiş olsun (:

betül dedi ki...

Merhaba Nisa Hanım,

Yorumlarınızı ilgi ile okuyorum, benim de yaşım 34 ve yaşımızın yakın olması nedeni ile tecrübeleriniz benim için çok değerli.

22 nisan 2011'de üst dişlerime şeffaf braketli teller takıldı, bilahare alt dişlere de takılacak, şimdiye kadar benim de pek ağrım olmadı. Yaşım itibari ile geç düzelme olmasından endişeleniyorum. Ağrı olsa, "demek hareket var" düşüncesi ile mutlu bile olacağım belki :) Dişleriniz ile ilgili gelişmeleri yazmanızı merakla bekliyor olacağım.

Bloguna yazdığı gönderinin, yorumlar bölümünde toplaşıp, bilgilendiğimiz/tecrübe paylaşımında bulunduğumuz, ev/blog sahibi Engin Bey'e de çok teşekkürler.

nisa aydın dedi ki...

seVGİLİ BETÜLöncelikle gçemiş olsun...hayırsıyls atlatırsın inş..benim 2 mayısa ta tam üç ay olacak.. ağrı yok ama belirgin bir düzelme var önlerde... ama sankim eskiden daha güzeldim:)) düzeldikçe simam değişmeye başladı başka bir yüz ifadesine dönüştü...daha çok yol alıcaz galiba..:)Bu arada yeni birşey daha öğrendim.. dişlerdeki sararma zannetiğimiz şey çıkan yapıştırıcımışş... dinlemeyip asitli içeçekler içtikçe kola gibi... yada salata limon..yapıştıurıcıler çıkıyor dişlerin etrafına yayılıyor... sonra azaltırsan zamanla geçiyo yine...

betül dedi ki...

:) Hemen cevap yazman ne güzel Nisa, dişlerindeki düzelme için sevindim, yüz ifadesi konusunda katılıyorum, yeni dudak biçimime henüz hiç alışmadım, hafif öne dolmuş dudaklar, hatta çemçük ağızlı deyip kendimle dalga geçiyorum :))

hani bazı ünlüler dudaklarına silikon/botoks yaptırdıkları iddialarını inkar edip, dişlerini yaptırdıkları için dudaklarının değiştiğini söylerler ya, evet çok haklılarmış, dudaklar gerçekten değişiyor.

gülümsemeyi yeniden öğreniyorum.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler..

nisa aydın dedi ki...

her gelen yorumdan haberdar olmak için ayarları düzenlemiştim o yüzden.. bir de paylaşmak insanı rahatlatıyor gerçekten.. bunun da bir hizmet olduğunu düşünüyorum ve bişgisayar başındaysam hemen cevaplamaya çalışıyorum..ancak ben takıldıktan sonra ifadem değişmedi... çünkü dudak payım geniştir.. teller gözükmüyo bile... çok gülmedikte nsonra..:) düzeldikçe simam değişiyor...ön iki dişim yassılaşıyor arkaya gidiyor o yüzden duruşum değişmey başladı ama alışamadım işte:)

muhammet dedi ki...

hocam sadece görünüşde değişmiyoo zamanla diş yapısı değiştiği için sesinizde değişiyo :)) bizzat farkedilmiştir :))

nisa aydın dedi ki...

muhammed işte onu istemem şükür benim sesim zaten güzeldi:))

muhammet dedi ki...

belki daha da güzelleşir hocam :)) iyi tarafından bakın =))

nisa aydın dedi ki...

Fazla reklam iyi değildir muhammed kardeşim..:) siteyi gereksiz bilgilerle meşgul etmeyelim:)

ceyda dedi ki...

arkadslar ben sararmadan şikayetciyim ne kadar ustune dussem sararıyo ne yapabilirim yardım edin lutfen :((((

muhammet dedi ki...

:@ ceyda>>>> sanırım sizin braketler şeffaf.o yuzden onlar lekeli gösteriyo dişleri.en ufak çay kahve kola da flan hemen belli oluo..malesef yapılabilcek bsey yok .s tellerin çıkmasını bekliceksnz yada braketleri 2-3 ayda bir yenilemenz gerekir :) geçmiş olsun..yaşasın tellerin kardeşliğii =))

ceyda dedi ki...

muhammet benim braketler seffaf degil üstelik kola cay kahvede cok az tuketiyorum gunde 4 kere fırcalıyorum üstelik doktorum sensodyne onermişti ama onunda hiç faydası olmadı en ii beyazlatan bence colgate gene o az bucuk beyazlatıodu napalım mecbu cıkmasını bekliyicem once bembeyazdı dişlerim telden sonra bole oldu neyse tek duzelsinde cıkınca beyazlatırız artık tesekkrler muhammet bu arada

nisa aydın dedi ki...

ceydacım.. yukarılşarda belirtmiş olmam lazım...sararmanın sebebi çıkan yapıştırıcılar...bende ilk öle sanmıştım.. hatta şok oluyodum oakdar fırçalıyorum neden sararıyor diye.. sonra bir öğrencimi görmüştüm telliydi ve dişleri sapsarıydı.. çok şaşırmıştım fırçalamıyor sanmıştım.. meğerse her telli canlıda olan:) bir normal olaymışşş....yapıştırıcı olduğunu sölemiyor doktor... yansımöa diyor.. biz de sesimizi kesmek zorunda kalıyoz... bir öğrencimden öğrendim çıkan yapıştuırıcı olduğunuu...sarı sarı yayılıyor .. mesal benim önde iki dişimde koyu sarıya dönüştü.. ama çözüm yok sanıırm...teller çıkarken onları temizliyolarmışş...Muhammed in dediği gibi yaşasın tellerin kardeşiliği:)))

ceyda dedi ki...

cok tesekkr ederim nisa bu arada meslektasımsınız :))valla benimde moralim bozuluyodu içim rahatladı biraz doktorlar neden solemezler anlamıorum hani bilgilendirseler ben sormustum doktoruma neden sararıyo felan die bana cevabı su olmustu yuzeysel fırcalamandan dolayı demişti halbuki bi 6 dkkamı veriorum dişlerime diger hastalarında aynı sorunu yasamıomus felan sinirlenmiştim bunun uzerine neyse artık teller cıkınca temizletcez napalım seviyorum tellerimi:)))))

Ayşe Gezer dedi ki...

Merhaba..14 yaşındayım ben. Yeni braketler takıldı. Haftaya çarşamba teller takılıcakmış. Ama arkaya takılan lastikler ağzınızın açılmasını önlüyormuş. Ağzınızı açamıyormuşsunuz. Diş fırçalarken nasıl oluyor? Ayrıca damaklık belli oluyor mu? Şimdiden sağolun.

Cansu dedi ki...

merhaba tel sararmasıyla ilgili tecrübemi paylaşmak istedim.Ben 6aydır porselen braket kullanıyorum.braketler hiç bi şeklde sararmıyo doktor braketlerin lastiğini değiştirince 2hafta bembeyaz oluyo.hatta dişlerim normalde oldugundan bi nebze daha beyaz duruyo.oyüzden doktora gttiginizde her sefernde lastiklerinizi değiştrmesini isteyin.ayrıca kola ve çay içmeden günüm gecmez içtikten hemen sora dişlerimi fırcalıorum sararma olduğunu görmedim.Su hariç ne yiyip içersem arkasından hemen fırcalıorum günde 5-6 kere olsa bile belki sizde öle yaparsanız işe yarıyabilir.Wede maddi durumunuz porselen tele yetiyosa kesnlkle öneriyorum.öyle tedawiyi geciktirmeymiş kırılmaymış sararmaymış bnde hiç olmadı.fındıgından elmasına sakızına kadar herseyi dikkatlice yiyorum.yaşım 22 olmasına ragmen 1buçuk ayda dişlerim inci gibi dizildi.dizildi ama hala takmaya dewam ediorum ne hikmetse.yardımcı olduysam ne mutlu bana.

The Tel dedi ki...

merhaba bana bugun tel takılacak sabit metal ama cok onemli bisey sormalıyım dıs teli takılınca agzında dilini ve dudaklarını hareket ettirince braket leri hissebiliyrmuyuz ?

Kader dedi ki...

Arkadaşlar benimde dişlerimde yamukluk vardı bende dört ay önce başladım tedaviye, diş çekimi yapıldı önce sonrasında aparat takıldı (alttan takılan)2 gün öncede sabit tel takıldı ağrım var ama sadece yemek yerken.Takılırken hiç acı çekmedim ağrınında uzun süre süreceğini sanmıyorum.Merak ettiğim bir konu var dişler ne kadar sürede yerlerine oturuyor, yerleştikten sonra ne kadar devam ediyoruz.

musa dedi ki...

Merhaba 3 gün önce üst dişime tel taktırdım.Neler yiyip , yemiyeceğimi bilmiyorum ve yemek yerken ya da dişimi fırçalarken tellerimin cıkacağını hissediyorum beni aydınlatırmısınız ???

muhammet dedi ki...

musa kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin tel kardeşliğine ;)) geçmiş olsun uzun bi zaman seni beklio ama kafana takma ben takılalı 7 ay oldu ilk gün gibi hatrlıorum :) aslında yasak olan hiçbişey yok dişlerini düzenli fırçalarsan bi sorun olmaz..erik elma kuruyemiş vs. .herşeyi yiyorum ben :) ama sadece asitli içecekleri pipet kullanarak içmeni tavsiye ederim ve dişlerini düzenli fırçala bu kadar.o kadar kolay çıkmaz dostum rahat ol cıkarsada bisey olmaz yutmamaya dikkat et doktoruna gidersen tekrar yapıştırır :) tecrübeyle sabit..yaşasın tellerin kardeşliği =)

Kader dedi ki...

Merhaba Muhammet Bey dişler ne kadar sürede yerlerine oturuyor benide bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.:)

muhammet dedi ki...

merhabalar hocam..vala hocam benim takılalı 7 ay oldu su anda ciddi şekilde düzelme var.ama alt tarafada takılacak yani toplamda 1 yılı biraz gececek.kişiden kişiye değişir ama normal durumlarda en fazla 1.5 yıl sürdüğünü biliyorum birazda doktorda iş bitiyor tabi..ve yaş en onemli etken ne kadar erken karar verip taktırısanız o kadar erken hocam :) ama 50 yaşında bile taktıran war :)) bence bi an önce taktırmanız eger tel yoksa tabi :).. geçmiş olsun hocam şimdiden

zeyna28 dedi ki...

Merhaba arkadaşlar...paylaşımlarınız için teşekkürler...ben 28 yaşındayım,şimdiki aklım olsa,ilkokulda bikaç ay takıp alay edoiolar dıe attığım damaklı telleri hiç çıkarmazdım:)döndüm dolaştım yine aynı noktadayım:)benimkiler de haftaya takılıo çok heyecanlıyım:)şeffaf takıcam,tel olarak ta beyaz olcakmış ama onda da kavlama olayı oluomuş zamanla,o yüzden doktor denicez dedi,eğer kavlarsa metal takarız dedi...görüntü benim için önemli çünkü üniden mezun olduğumdan beri iş bulamadım,bi 2.5 sene daha bulamazsam delircem:)

Kader dedi ki...

Mrb Zeyna benim telim takılalı 3 hafta oluyor ilk gün görüntü yüzünden bunalıma girmiştim ama şuan dişlerim çok düzeldi ve görüntü eskiye göre çok güzel, telsiz halinden bile güzel artık tellerimle dalga bile geçiyorum.Sana tavsiyem tellerin görüntüsüne bakıp bunalacağına dişlerin düzgünlüğüne bakarak bu durumdan keyif alman :)))

elf dedi ki...

şey bn dişlerime tel taktırıcam da bazı arkadaşlarım dişlerinin ağırdığını bazılarıda hiç acımadığını sölüyolar şey size bi soru sorucam dişleine tel taktırmmadan önce iğne yapıyolarmı bana biraz bilgi werirmisiniz??LüTfEn

nisa aydın dedi ki...

sevgili elf....tedavinin en acısız kısmı braketlerinin takılması.. iğne hiçi bşi yok... hiçççççç bir acı yok... Benim sadece üstlere takıldı...28 nisan da inş altlara da takılacak... düşünüyorum da galiba şu ana kadar acı hissetmemmin sebbei;üst damak o kDAR acı vermezmiş.. alt damak daha sertmiş,kükler hareket esinasında acı veririmiş,bir de üstler de hafif acı hissetdim mi altlara yolluyodum yiyiceği:) galiba asıl iş bundan sonra başlıyor... MUhammed in dediği gibi; yaşasın tellerin kardeşliği:)))))

elf dedi ki...

yani diş çekme felan yok çok saol bilgi werdiğin için şey bbi soru daha sorucam herkes diyoki ilk önce teli takmak için ağzını bişey ile açıyomuş heralde doktor o ağzını gerdiği için çok acıtıyomuş sen acı hissettin mi??

nisa aydın dedi ki...

onu düşünmedim.. tabi diş çekme ihtiyacın varsa çekilebilir.. ama o da diş çekme ne kadar acı veriyorsa öledir... ağza takılan birşey hatırlamıyor.. sevgili elf bu kadar ince düşünme.. hiç bir aşama büyütülecek bir mevuz değil..

muhammet dedi ki...

merak etme tel takmaktan kolay bişey yok rahat ol :)) su anda ben bile takabilirim :p =)) agzına takdıtıgı o şeyde agızını acık tutmak için kullanılan bi aparat acıtmıo rahat ol ;)sadece doktorun rahat çalışabilmesi için o :) hadi hayrlı osun şimdiden .. hoşgeldin aramıza :))

elf dedi ki...

nisa çok saol billgi werdiğin için muhammet bu arada hoşbulduk :D

muhammet dedi ki...

:)) tel taktırmakta dogru bir karar vermişsiniz hocam tebrikler :))

zeyna28 dedi ki...

kader haklısın ya ben de merak ediorum acaba kaç hafta sonra düzelmeye başlıcak:)dedğin gibi sonradan alışrm die düşünüorum görüntüye...

bu arada face için bi grup açtık demştinz sanırm neydi adı?

muhammet dedi ki...

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_168272936558010


bu linkten girebilirsiniz hocam :)

Gökhan dedi ki...

Benim alt çenem önde dişlerim gömülü ön dişlerim ayrık aynı dede gibi görünüyorm ..bence şükredin daha beter olanlar var mesela benim gibi.tedavisi olmayan hastalar ne yapsın şükredinki tedavisi var ;)

elf dedi ki...

ewt bn şükrediyorm bu arada üzüldm :(

zeyna28 dedi ki...

teşekkür ederm muhammet:)

zeyna28 dedi ki...

inşallah en kısa zamanda düzelir gökhan...

nisa aydın dedi ki...

Bugun kü kontrolümde çok moralim bozuldu... hatta dönerken az daha Ağlayacaktım( belki de bahane arıyodum her neyse :) )alt dişlerime braket takılabilmesi için törpülenmesi gerektiğini söyledi..çok çarpışıkmışş.. eğer yer açılmassa öne çıkarmış çok...bende söylemedniz dah önce felen dedim.. 10 kişiden dokuzunda yaşanabilien bir durummuş..ben gözüne bakarken törpülenmesi canımı çok sıktı.. ileride bir zararı olur mu.. ya da başka seçenek yokmuydu çözüm yolu.. bilen varmı arkadaşlarrrr:((

muhammet dedi ki...

nisa hocam öncelikle geçmiş olsun..ama canınızı sıkacak bişey yok emin olun..benim 7. ayımda yani geçen ay adam hiç sormadan törpüyü eline aldı ve diş aralarına sorgusuz sualsiz törpüledi :)) her taraf kan içinde filan oldu ama neyse :) sorun çıkmaz hocam içinizi ferah tutun :)) sonunda gülen siz olcaksınız :))

nisa aydın dedi ki...

saol MUhammed:) Ya benim dördüncü ayım.. zaten haftaya da altlara takılıyorr.. zaten kadın söyledğine pişman oldu sanırım :) Benim takma bir dişim var altlarda onu kaybedebileceğimi baştan anlatmıştı ama bundan bahsetmedi..her aşamasını bildiğimi sanıyordum tedavinin..minesine zarar verme durumu felen canımı sıktı işte..yani hem 4 milyar civarında para :) hem aşındırma..kendi kendime her güzelliğin bir bedeli var dedim.. neyse fazla edebiyat yaptım:) saol tekrar

muhammet dedi ki...

rica ederim hocam geçmiş olsun..artık taktırdık bi kere dönülmez akşamın ufkundayızz :D :D

ceyda dedi ki...

o zaman ne diyoruz yasasın tellerin kardesligi yuppiii:)))

seda dedi ki...

arkadaşlar merhaba ben üst dişlerimde tel kullanıyorum ve dişleri brbirine yakınlaştırma işlemi yapılıyor bunun içinde lastikten yararlanılıyor. ancak düzenli fırçalamama rağmen lastikler 1 saat sonra yemek yemesem bile sararıyo bana ne önerebilirsiniz

zeyna28 dedi ki...

eveet yaşasın!:))

bugün takıldı benim de,şimdilik sadece üst 6 dişime çünkü 4 diş çekimi yapılcak...daha önce taktırmadığıma çok pişmanım çünkü 2 ön dişim güzel görünsün die senelerce dolgu yaptırmıştım ve onu temizlerken diş minesi aşındı.böle olunca da beyazlatma yapılmıomuş ve çok hassas durumda şu an,tellerin tutunması da zor oluomuş,kopmasın die hiçbişey yiyemicem sanırm:)2,5 sene dikkatli yaşamak zor olucak ama değer sanırm....ve bende hiç ağrı yok bakalım olcak mı sonradan...

elif dedi ki...

ben dün tel taktırdım takarken bir acı hissedilmio yanlız ertesi gün biraz acı hissediyosunuz ama bence değer bu gün gayet rahat yemek yedim herkeze tavsiye ederim doktorunuzu iyi seçin sadece gerisi boş :D

muhammet dedi ki...

zeyna ve elif aramıza hoşgeldinizzz :))) şimdiden geçmiş olsunn...yakında her şey daha güzel olacak ve sizin gülüşünüz daha da süperr olckk ;))

zeyna28 dedi ki...

inşallah muhammet,tşkler:) yalnız bişi sorcam;yemek te yiyebiliorum herşey iyi güzel de ağızdaki yaralar ne zaman geçicek?:)daha doğrusu ne zaman alışcam acaba?

muhammet dedi ki...

:)) hocam onlar hiç bizamn geçmicek sadece biraz azalıyo ben 10 günde flan alışmıştm ama ilk 2-3 gün biraz zor oluo. herşeye rağmen tellerimi sewiormm :)) hocam çok acı veriosa mum kullanabilirsiniz doktorunuz bahsetmiştir belki.ama benim tavsiyem kullanmayın zaten dudaklarınız onu kabullenio zamanla :)) sadece aynaya bakınca hatrlıosunuz ;)

zeyna28 dedi ki...

ya çok kötüsün amaa:))yani hiç geçmicek demene üzüldm...evet mum ii geldi ama hep mumla dolaşamıcama göre haklsın muma alışmıym dimi?:)insan kendini iyi hissedıo arkadaşları da aynı acıyı çekio die,yani paylaşınca azalıo gibi:)

muhammet dedi ki...

kötü deilde gercekler desek? :))
hocam ben muma hiç başlamadım wala sende bulaşma nası olsa insan vucudu alışıo birazcık sabret sadece :) sizde biraz da sadistlik war heralde biz acı cekioz die sewiniomusunuz ne :p =))

zeyna28 dedi ki...

:)))olur mu yaa şaka yaptım üzülüorum tabi ki,canım arkadaşlarımm:)ama kendimi yalnız hissetmıorum demek istedm:)

muhammet dedi ki...

:)) biliorm biliormm :)) herzman yanındayz telli kardeşlerin olarakk :D :D

zeyna28 dedi ki...

:)saolun...iyi ki varsınz:))

öğretmen dedi ki...

Merhabalar,
Diş tel, taktırmaya şubat ayında düşümneye başladım,sonra vazgeçtim.şimdi tekrar taktırmayı düşünüyorum.Herşey tamam da 2 sene çok uzun geliyor.Vazgeçtim demek yok sanırım:(((
Yaş 28 olunca sanırım karar vermek daha zor oluyor:((((

nisa aydın dedi ki...

öğretmen arkadaşım...bende şubat ayında takdırdım .bak o zaman karar verseymişin şimdi beraber olurduk... ben 35 yaşındayım.. ne haber:) kşke 28 olsam en azından şimdi böle olmazdı herhalde:) bu arada herkesden dua bekliyorum birazdan alt dilşlerime tel takılması için doktoruma gidicem.. ciddi bir operasyon olcak.. :) törpülenme felen:) asıl şimdi başlıyor galiba... sesim soluğum çıkmassa bilin ki depresyona girmişim:):)))))

muhammet dedi ki...

nisa hocam geçmiş olsun..naptınız nasıl oldunuz umarım cok acımamıştır .s..güzel gülüşlere giden yolda çekilen çile kutsalmış hocam :)) tekrar geçmiş olsun hocam (:

nisa aydın dedi ki...

saol muhammed .. memnun oldum halimi hatırımı sordun..dünden beri ağzıma ekmek katı bişi alamıyorum..çorba içiyom sürekli..takma azı dişim vardı onun üzerine kelepçe koydular braket yapışsın diye.o kelepçenin açık kısmı çok sivri .. dilim rendeye döndü.. çok acı veriyor..ön , yan braketlerden yara oldu.. zaten basamıyorum.. :) velhasıl şükür iyiyim..:)pamuk mum dolu ağzım..:(((yarın ders nasıl anlatcam bilmiyom..

muhammet dedi ki...

hadi yaa üzüldüm valla hocam tekrardan geçmiş olsun :s :s inş kısa zamanda alışırsınız ve istediğinizi yiyebilirsiniz :) ne kadar kalcakmış hocam bi şey dedimi doktorunuz

nisa aydın dedi ki...

doktor 18 ay demişti.. ama ben herkes sorduğu zaman zaman göstercek felen diyom.... öle olmasını istiyom çünkü:)nasıl 1,5 yıl iyi mii??

muhammet dedi ki...

:) iyi hocam iyi iyi :) banada doktor 1.5 yıl demişti ama bnmde su anda 7 ayım flan kaldı diorm ins en kısa zmanda biter :)

ciqdem dedi ki...

bende tel taktırcam ama cok korkuyorum . once curuk dıslerım cekılıpsora tel takılcakmıs alt damagımda bı tane dısım var onun cekılmesı cok zor dıolar :S ve suan 1 ay sora 18 yaşına gırıcem .s sızce napmalıyım krokmaya devam adıp ya bole oturucam yada korkumu yenıp 2 sene sora guzel dıslere sahip olcam :S

muhammet dedi ki...

cigdem hocam geçmiş olsun.sizce biliyosunuz ki korkunun ecele faydası yok :) işin şakası bi yana hocam hiç vakit kaybetmeden tedaviye başlamanızı öneririm ben.şu anda 23 yaşındayım küçükken 2 defa aparey şeklinde kullanmıştım ama sevmediğim için takmadım :) ama insan pişman oluyor sonra da ..bence tedaviye hemen başlayın yaşınız gayet müsait ve zaten zor bi tarafıda yok rahat olun ;) sonradan pişman olmamak için ve güzel gülüşler için yaşasın tellerın kardeşliği ;))) taktırmazsanız ilerleyen yaşlarda keşkeee diyosunuz sürekli tecrübeyle sabit :) şimdiden geçmiş olsun

öğretmen dedi ki...

Bugün tekrar doktora gittim ve karar veremeden geri döndüm:(((iki seneeeee çok uzun geliyor.Bi de mutlaka taktırmalısın deseler tamam diyeceğim de karar bana kalınca böyle şubattan beri bekliyorum.

muhammet dedi ki...

hocam eger subatta takmıs olsaydınız şimdye gözlerinize inanamıcaktınız :) ama eger sorun çok büyük degilse ve en önemlisi siz rahatsız deilsiniz gerek yok :)) ama insanların direk dişlerinize baktıgını düşünüp kendi kendinizi rahatsız ediyosanız vakit kaybetmeyin hocam :) ilerde pişman oluyorsunuz yoksa

ciqdem dedi ki...

Önerilerin ıcın Saol muhammet .. İnş bu yaz başlıcam Şimdi cesaretlıyım ama ooraya gıdınce nolur bılemem :d Aslında bıran once yaptırayım bıtsın ıstıorum ama KorKu herzaman ınsanı yanıltıoo gıbı .. Ama bu sefer nolursa olsun yaptırıocam baslıcam bu tedavıye (:

muhammet dedi ki...

:) hocam inanın korkucak bisey yok ya :) bende sizin gibi çok tereddütte kaldım ama ne takılırken ne takıldıktan sonra acı olmuo ki rahat olun :)

çiqdem dedi ki...

peki önerilerin ıcın saol muhammet bu benım bırazda olsa ıcımı rahatlattı :)

muhammet dedi ki...

korkucak gerçekten bsey yok taktrdıktan sonra yani 3 gün sonra simdiye kadar nie taktrmadım diceksiniz gercekten ;)) ama doktorunuzu ii seçin hocam o çok daha önemli bi doktorda karar vermeyin diş çekimi konusunda özellikle bn 3 doktr arastrdm :)

asena dedi ki...

bana dün diş teli takıldı tel takılırken hiç bi ağrı, acı hissetmedim ama tel takıldıktan 3,4 saat sonra dişlerimde müthişş bir ağrı başladı resmen süründüm yemek yiyemez oldumm bu ağrıya 2 yıl boyunca katlanmak zorundayım:(((

muhammet dedi ki...

geçmiş olsun asena :( doktorun söylemedi mi bilmiyorum ama eğer çok fazla ağrı yapıyorsa ilk bir kaç gün ağrı kesici alabilirsin.merak etme bi kaç gün dişini sık bidaa hiçbsey hissetmiceksn

Alara dedi ki...

arakadaşlar her kontrolde istersen lastikler değişiyormuş doğru mu

Alara dedi ki...

bide ben tel taktırmayı çok istiyorum pişman olur muyum taktırdıktan sonra

Alara dedi ki...

yorumlarınızı bekliyorum.

muhammet dedi ki...

alaracım şu anda neredeyse toplumda %50 oranında tel takılıolar o yüzden eğer çekiniosan filan bunları dert etme :) pişman olma konusuna gelince evet ilk bi kaç gün olursun ama 1 yıl sonrasını düşünüp teselli bulursun :)) bence vakit kaybetmeden iyi bir doktor bulup tedaviye başlaman çok iyi olacaktır. çünkü bir de tel taktırmak isteyip sonra vazgeçenler ileride pişman oluyorlar o yuzden madem aklında öyle bişey war hiç vakit kaybetme derim ben.her kontrolde lastik değişimi olup olmadığına gelince bazı durumlarda lastik kullanılmıyo veya dişler alışsın diye ilk ay takılıo sonra onlarun yerini lastikten daha kuvvetli bi tel alıyo yani braketlerin üzerini bunları dert etcek bsey yok ama :) çok geçmiş olsun kafana takılan bisey olursa sorabilirsn :)

Alara dedi ki...

teşekkürler

Alara dedi ki...

tekrar çok teşekkür ederim ben zaten vazgeçeceğimi hic zannetmiyorum 12 yaşım bitti 13e girdim sizce gec mi

muhammet dedi ki...

sakın burda o soruyu bidaha sorma alara :D :D burda öğretmenlerimiz de var bende aynen öyle :)) çok erken bile ;) rahat ol :)

nisa aydın dedi ki...

biri geç mi dedi..:))))))

muhammet dedi ki...

yok yok nisa hocam şaka yapmiş arkadas =)) alaranın dahaa ohooo 10 senesi war :D :D

Alara dedi ki...

:D çok daha erken yaşta takan arkadaşlarım varda o yüzden soruyorum TEkrar teşekkürler!
EN yakın zamanda taktırmayı düşünüyorum Bide alta farklı üste farklı zamanda mı takılıyor ?
çok soru sordum ama ben fazla meraklıyımdır. özür dilerim

Alara dedi ki...

bu soruları kendi cevaplandıracağım günleri merakla bekliyorum......

muhammet dedi ki...

:) önemli değil istedigini sorabilirsin :) genelde hemen takılmıyor ama duruma göre değişir o mesela bende 7 ay sonra oldu.şu anda takarsan gelişim döneminde oldugundan daha erken sonuç alablirsin geçmiş olsun şimdiden :)

Alara dedi ki...

teşekkürler çoooooooooooook

muhammet dedi ki...

rica ederim güzel haberlerini bekliorm ;)

arzu dedi ki...

Merhaba arkadaşlar,bende bugün tel taktırdım.yukardaki yorumları tek tek okudum :p herkes ben gibi kafası karışık durumdaymış :p
Bende tel taktırmaya geç başlıyanlardnm 21 yaşındayım uzun zaman dişci korkumdan dolayı taktırmadım sonra bütce okul falan derken erteleyip durdum bikac aydır ankarada bursada uygun bütçede bi diş hekimi aradım :D sonunda bulup taktırdım.
arkadaşlar benim bi sorum olcaktı ben 2 tanee diş çektirdim işte bugünde üst dişlerime tel taktılar fakat sondaki 2 dişimde netel ne braket var bitanede üsten çıkan dişimde braket var fakat tel yok bu durumda olan tek benmiyim acaba başka yoldaşlarda var mı :( asıl düzelmesini istediiğm dişte tel yok :(

Alara dedi ki...

inşallah inşallah :)))

muhammet dedi ki...

arzu hocam geçmiş olsun sonunda taktırabilmişsiniz :) ne demek istediğinizi pek anlamış değilim ama mesela benmde üst dişlerimde sadece 10 tane braket war arka taraflarda yok :) kafanıza soru işareti kalmasın yani doktorunuzun wardır bi bildiği :)) isterseniz bi resmini çekin de bizde görelim merak ettim dogrusu :))

arzu dedi ki...

ya benim şu köpek dişi deenen dişim yukardan çıkmış onda braket var ama tel gecmio o hala yukarda braketle tek başına kalldı :Dyani braketlerden tel geçerken birini atlamışlar :D

muhammet dedi ki...

hmm şimdi oldu :)) o doktorun hatası dicem ama atlaması mümkün diil ki ya :D o nası becermiş onu :D :D

arzu dedi ki...

tşkr ederim :)
bende anlamadım ya sinirim bozuk dünden beri :( taktıktan sonrasordum ordaki çalışanlardan birine öyle olck dedibaşka da bi bilgi yok ama inş yanlışlık yoktur :(

Alara dedi ki...

Ya ben çok özür dileyerek bişi daha sorabilir miyim?
İlk defa acıyla ilgili bişi sorcam ama törpülerken nasıl hissediyorsunuz?

muhammet dedi ki...

buranın şekli bi bozulmuş gibi olmuş ya değişmiş :D artık face ten gruptan yazışsak daha ii gibi ;)) alaracım onu anlatabilemem yaşaman lazım wala :))

fatmanur dedi ki...

ya bende taktırmak istiyorum ama acıyor diye korkuyorum nasıl takıldığını anlatırmısınız vede seneye şiir yarışması turkıye geneli katılcam nasıl okuyacağımı bilmiyorum taktırmakta istemiyorum o yuzden ama dişlerim çok yamuk olduğu için zorundayım okumamaengel olurmu ...ve nasıl takıldığını yazarmısısnız..

fatmanur dedi ki...

ya bende taktırmak istiyorum ama acıyor diye korkuyorum nasıl takıldığını anlatırmısınız vede seneye şiir yarışması turkıye geneli katılcam nasıl okuyacağımı bilmiyorum taktırmakta istemiyorum o yuzden ama dişlerim çok yamuk olduğu için zorundayım okumamaengel olurmu …ve nasıl takıldığını yazarmısısnız..

LUTFEN!

alara dedi ki...

bu siteye ne oldu böyle???

Alara dedi ki...

off çok mu kötü yaaaa neyse katlanıcaz bencede faceden yazışsak daha iyi site mutasyon geçirmiş gibi :D

muhammet dedi ki...

fatmanur korkacak hiç bir şey yok çok rahat olabilirsin ;) dişlerinin üzerine yapıştırıcı sürüp yapıştırıyor olay bundan ibaret :)) erken dönemde taktırmanızda fayda var hiç bir şeye de engel değil ayrıca bende okuyorum hatta ders anlatıyorum bi sorun yok rahat ol ;)

fatmanur dedi ki...

tmm ama ben taktırıcam ama yapıştırıcı surdukten sonra başka bişey yapmıyolarmı dişe falannn yazarmısınız ve ben çok korkuyorumm...

fatmanur dedi ki...

facedeki grubunuzun adı neee

fatmanur dedi ki...

dişlerimi çektirmem gerekirmi

muhammet dedi ki...

face te ki grup
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_168272936558010&ap=1

diş çekimi konusunda ben hiç bisey soylemem o doktorunun bileceği bişey.ama okonuda da biraz araştır sadece bi doktorda karar kılma bence çünkü ben 2-3 doktora sordum önce çekilcek dediler ama en sonuncu doktorum baya işinde uzman o hallederiz dedi ve şimdilk sorun yok.

nisa aydın dedi ki...

fatma nur şimdi çığlığı basıcam..:))))) sorduğun tüm soruların cevabı yukarıda var...:) yapılan tüm yorumları okursan eğer...:) mail adresime sürekli yeni yazılam mesajlar geliyor.. ve malum soruların daha önce yazılanlar.. korkunu anlıyorum ama inan hiç gerek yok tedirgin olmaya.. Muhammed bu arda sabrın için tebrikler... her soruya cevabı sen verdin.. ben pes ettim çünkü:)

muhammet dedi ki...

korkacak inan hiç bsey yok hiç bisey sürmüolar sadece yapıştırıcı sonra teli sabitliyo ve telin iyice yapışması için mor bi ışık tutuyo ki zaten ışık yani hissetmiosun bile rahat ol taktırdıktan sonra bu muymuş diceksin ;)

muhammet dedi ki...

nisa hocam haklı bencede :)) wala hocam örtmen olmak zor ya sabırlı olmak gerekiyo napalım :))) ben daha sonra pişman olmaması için çaba sarfediyorum ama fatmanur hala korkuyo kendisi bilir napalım :))

fatmanur dedi ki...

sağolun

Mavilik dedi ki...

Benim temmuzda 1 yıl olacak tel taktıralı.Şu an uzun zamandır lastik kullanıyorum alt çenemle üst çenem aynı hizaya gelecek diye.1mm oynayacak altı üstü oynamıyo :D Benim sorunum doktorum yaa..Çok asık suratlı benim sorunlarımı önemsemeyen, sürekli şikayetçi bir kadın.Valla tellerden kurtulmak için değil, ondan kurtulmak için tedavinin bitmesini istiyorum:D bİtSiN ArTıK bU ÇilEEE:D Arkadaşlar hepinize bu süreçte başarılar diliyorum;)

muhammet dedi ki...

geçmiş olsun hocam ya vala baya da olmuş :)) benmde 8 ay filan oldu şimdi de alt çeneye tel takıp lastik takıcakmış :)) bakalım artık ins çok uzun sürmez oda ya :) ama doktor çok önemli tabi benmkisi süper ya :p :D o lastiklerle zor oluomu hocam günde kaç saat çıkarabiliriosn lastikleri

«En Eski ‹Eski   201 – 400 / 477   Yeni› En yeni»