06 Ekim 2008

Diş teli diyeti




Yardımlaşmak ve fikir alışverişi için facebook'daki diş teli grubuna katılabilirsiniz. facebook diş teli grubu

Diş teli kullanan ama kilolu olan birini görmek mümkün mü? Ben görmedim, göreni de duymadım. Çünkü diş teli iştahı kesmede çok etkili. Kullanıldığında, birkaç hafta yemek yerken dişler öyle ağrıyor ki, anında insan önündeki tabağın sonunu getiremez hale geliyor, yemeği ağızda bir o tarafa bi bu tarafa çevirip duruyor. İlerde ağrılar geçse bile fazla yememeye alışılıyor ve sürekli diş fırçalamak gerektiğinden abur cubur tüketimi sıfıra iniyor. Tabi bunların sonucunda ister istemez fazla kilolar atılıyor :)

Diş teli çirkin duruyor kimseye yakışmıyor diyenlere ise bir çift lafım var, taşımasını bilene yakışıyor. utanmayın alışmaya bakın (Mesela Tom Cruise)

Diş telleri, diş bozukluklarında harikalar yaratıyor. Ayrık, çarpık, yamuk her türlü asi dişi yerine oturtarak daha güzel bir gülüşe sahip olmayı sağlıyor. Ama bunların yanında öyle bir etkisi varki k i, sırf bu nedenle diş teli kullanan kişiler olabilir.

İşte diş teli diyetinin temelini bunlar oluşturuyor, ayrıca kola vb asitli içecekler yasak olduğundan sıradan bir diyetten daha fazla yararı var. Çocuklara zorla diş teli takılmasının yanında değilim, küçücük çocuk anlamaz ilerde dişlerinin nasıl güzel görüneceğini bu yüzden eğer büyük problem yoksa bırakın büyüyünce kendi karar versin. Zaten sivilcelerle hiçde güzel durmuyorlar. Ama aşırı kilolu bir çocuğunuz varsa, gerekli bile değilse diş teli taktırın, yemediği yiyecekler, abur cuburlar zaten diş teli fiyatını karşılayacaktır :) Hem de fazla kilolarından kurtulmuş sağlıklı bir çocuğunuz olacaktır.

İşte diş teli diyeti: fazla kilolardan çabucak kurtulunur, manyak bir diş fırçalama alışkanlığı edinilir, sağlıksız beslenme alışkanlığı biter ve çok daha güzel bir gülüşe sahip olursunuz :). Ayrıca diş telini fetişi diye bişeyde varmış.

477 yorum:

«En Eski   ‹Eski   401 – 477 / 477
Mavilik dedi ki...

sağolun.Size de geçmiş olsun. Lastikler fazla insan içine çıkmazsan sorun değil:D Ama okul mokul olunca, konuşmalara girmek gerekince ben şahsen takmıyorum.Tatillerde düzenli kullanıyorum.Doğrusu, yapılması gereken 24 saat çıkarılmaz.Sadece yemek yerken çıkarmaya izin var. Bu lastikler yüzünden kaç kere arka dişteki yüzük denilen şeyler fırladı ağzımdan.Fazla ağzı açmadan esnemekte fayda var. Benim gibi lastikle inatlaşmamak lazım :DDD

muhammet dedi ki...

:)) ben nasıl ders anlatcam öyle ya :)) artık bakıcaz duruma göre öyle olmaz ama :DD 1 mm oynamısa sennki ben napcam bilmiorm :D :D

Mavilik dedi ki...

valla sorma alt çenenin 1 mm sola kayması gerekiyor lastik kullanıyorum tık yok:D
Merak etme konu anlatacağın zaman çıkartıp gidersin sorun olmaz zaten şöyle diyeyim sana ilk 1 hafta ne yaptıysa o sonra bir şeye yaramıyor bu lastikler ama sonraki randevuya kadar laf olsun diye duruyorlar:)))

muhammet dedi ki...

enteresan ya :D nesee ayın 12 sinde görcez bakalım cifte telli ne demek anlıcaz :D :D tesekkürler mavilikk :DD

Mavilik dedi ki...

heheheh:D rica ederim ne demek ;)

kübra dedi ki...

benimde bi sorum olacak... ben 3 gün önce taktırdım telleri sadece üst dişlerime. ilk gün her şey çok güzeldi ama sonra ağrı başladı insan yemek bile yiyemiyomuş yani... ama ağrının giderek azaldığınıda hissediyorum neyse benim sorunum tellerin uç kısımları dudağıma çok batıyo... diş teli mumu kullanıyorum ama tam çözüm olmuyo her fırçalamaya ztn düşüyolar...sürekli mum kullanırsamda tellerim ağzıma nasıl alışacak bilmiyorum ama gerçekten çok acı verici .. o batmalar yüzünden konuşmam bozluyo gülemiyorum dudaklarımı oynatasım gelmiyo(mum olmadığında)...:s tel taktıranlara bakıyorum benim sivri kısımlar onlara göre daha uzun anlamadım... şuan başka şehirdeyim kendi doktoruma gitme şansımda yok.. başka dişçi diğer doktorun hastasına bakıyomu onuda bilmiyorum...:? 1 ay sonra kontrole gittiğimde o kısımları keser mi acaba

ezgi dedi ki...

Diş teli en fazla 24 ay süreyle ağızda kalır 6 sene nerden çıktı?

ezgi dedi ki...

Bana da perşembe günü tel takılıcak ben iki yere sordum biri 4 diş çekilicek dedi diğeri hiç çekim olmıycak dedi. Alt ve üst dişlere takılıcak. yaklaşık 1,5 saat sürücek dedi doktor ama hem temizliycek hemde dolgu yapıcak benim en büyük korkum bu sene liseye başlıycak olmam kesin diş telleriyle ilgili bi lakap falan alırım. 1,5 senede biter dedi doktor bu aralarda bol bol karamelli dondurma yiyorum :)

melis dedi ki...

selam.bende dün takmaya başladım.dün pek acımadı ama bugün acayip derecede bir acı var.ilk 3 haftalığına sadece ön 4 dişime takıldı çünkü ön dişimin biri öndeydi 3 hafta sonra altlı üstlü takılcak.zayıflamak istemiyorum ama zayıflamaya başladım bile.4 dolgu ve 2 süt diş ve 2 kani dişinin çekiminin ardından bide bu tel yeme bozukluğu yarattı resmen.umarım bir an önde kurtulurum bi tavsiyesi olan var mı .s

melis dedi ki...

hiç korkma ben özel çapa ortodontide çektirdim üstteki 2 köpek dişim süttü.ve arkalarından gömülü dişler çıkmştı ve amelytsz çıkardım ve hissetmedm bile.ve abartmyrm o dişlerim serçe parmğmdan biraz kısaydı.doktor bile o kanileri nasıl büyüttün dedi.şimdi tel takyrm ağrım var ama napalım.s

öykü dedi ki...

arkadaşlar bana bugün takıldı takılırken acımıyor ama sonra birazcık ağrı yapıyor ama geçici bir şey ve arkadaşlar kesinlikle şeffaf taktırmayın çok çabuk kırlıyor sewin diş telinizi o zaman daha güzel oluyor sorulara açığım..

yasemin dedi ki...

arkadaşlar meraba. benim de tedavim 3gün önce başladı üstte bir dişim geride ve altlarda biraz bozuk.tabi doktora göre farklı bozukluklar da vardır.ancak doktor bana tel damaklık taktı kullanımı beni çok zorluyor 3 gündür hiç bişey yiyemiyorum çok az ağrı var ama damağımdaki telle teknik olarak yemek yemek çok zorluyor.bugün doktora tekrar gittim bunu kullanmak zorundamıyım bi alternatifi yok mu diye..diş çekmek yerine bunu taktığını söylüyor.yani diş çekip yer açmak yerine damaklık takıp damağı genişletecekmiş.sizce ne yapmalıyım dişimin çekilmesini istersem çekicek..bide bu şekilde 2 ay damaklık sonra tel takılacak.ama dişim çekilirse hemen takılacak sanırım ..ne yapmalıyım sizce??

yasemin dedi ki...

ecem bana da bikaçgün önce tarif ettiğin damaklıktan taktı doktor ve çok rahatsızlık verici..ağrısı bir haftada geçer dedi yada onun yerine diş çekilebilirmiş..tarihe bakılırsa damaklık tedavin bitmiş olmalı..nasıl geçti?? gerçekten de ağzının bi parçası gibi oluyormu?? ona göre bikaç gün içinde diş çektirme kararı alabilirm:/

morteangel dedi ki...

Nasıl kötü görünmüyor ya?? Taşımasına bilene diyip Tom Cruise u göstermiş. adamın teli metal değil ki kötü durmaz tabi. bi de bizim gibi metal taksın bakalım gülebiliyo mu bilee??

fulya dedi ki...

Merhaba, öncelikle siteniz için sizi kutlamak isterim, gerçekten güzel bir oluşum.
Ben 18 yaşındayım, alt dişlerimde çarpıklık var diş teli taktırmayı düşünüyorum. Sizce çok mu geç kaldım? Bir de maliyetini merak ediyorum. emekli sandığı diş teli taktırmayı karşılıyor mu? Karşılamıyorsa bana maliyeti tahmini ne kadar olur?

özgeemmm dedi ki...

.......!!!ya BeNim Tek soruM olacak aslında tek sorunum öndeki dişimin eğriliğiydi fakat alt dişimde görünmesede egrilik oldugu için alt tarafada taktılar ve benim nerdeyse 3 ayda dişlerim dümdüz oldu üzt taraf fakat altakilerin düzelmesini bekledim 1 yıl gecti düzeldi düzelir düzelmez cıkarıyorlarmı lütfen cevap atarsanız sevirim cok mutlu olurum :)???

Eliif dedi ki...

ben yarın ilk ortadonti randevuma gideceğim 14 yaşındayım. demir tel taktırmak istiyorum üst ön iki dişim, alt ön iki dişim ve 1 köpek dişim yamuk sizce takılırmı?

ceylin dedi ki...

yorumların 3'te birini okudum da korkmaya başladım... bu akşam taktırmaya karar verdim ve yaşım 23... yani çoğunuzdan yaşlıyım... gerçekten bu kadar acı çekilior mu ya? banada dr. 15 ile 18 ay arası düzelir dedi... benim merak ettiim, dr. yanıltmak mümkün mü? yani daha eken düzelme olasılığı var mı?

Betul dedi ki...

Fiyati ne oldu dis telinin,kac gun iconde takildi bende dusunuyorumda

yasin dedi ki...

ağzına sğlık hakiketen gözlerden olacağız.

yasin dedi ki...

bende bugün ordodentise gittim yaşım 27 nasıl olur bilmiyorum ama 4.500 tl maliyeti olcak ve tahminen 12 ay kalır dedi. bilmiyorum ne dersiniz?

samsunlu dedi ki...

merhaba arkadaşlar. 22 yaşındayım. ben de 2 gün sonra porselen braket taktırıyorum. burdaki yorumları okudum ve dişlerim çok ağrır diye endişeleniyorum. bunun için herhangi bir ağrı kesici kullanmalı mıyım zararı olur mu bilmiyorum. eğer aranızda ağrı kesici kullanan varsa bilgilendirirse çok sevinirim. bir de telin faydalarında 'kilo vermek'ten bahsetmişsiniz. şuan 45 kiloyum. kilo almaya çalışıyorum teller yüzünden iyiden iyiye 'kuru' olurum diye de korkuyorum. :) bu kadar zor bi süreç mi gerçekten :S

eda dedi ki...

yasin bende 26 yaşındayım yarın çekimler fln tamamlanıcak ve tel takım aşamasına geçilecek banada 2 yıl sürer dedi ama daha kısa sürede düzelmelerini ümit ediyorum..

NURAY dedi ki...

arkadaslar herkese selamlar bende 22 yasındayım ve dun aksam tel taktırdım bugun bırseyler yemekte evet zorlanıyorum :) ıns kılo acısından da fayda gorurum. Saglık ıcın dayanıcazz artık ... yukarıdakı yazıların bır kısmını okudum evet malıyet acısından 4500 tl ve cekımler felan derken 5000 tl ye bana mal oldu bı dogan parası yanı :) araba almayıp tel taktırdım kutluyorum kendımı :)

doğa dedi ki...

meraba ben doğa.
öncellikle ben yarın tel taktırcam bi önerim var tel taktıracaksanız eğer renkli taktırmayın çook dikkat çekersiniz ben yarın taktırıcam hiç korkum yok korkulucak birşey yok çünküü,herneyse benim demek istediğim ilk günler biraz ağrı oluyor ama sonra olmazmış doktorum öyle dedi. bence bana sorarsanız hastaneler de taktırmayın eski dişçilere falan da ben istanbul da yaşıyorum kendi bi dişçim vardı ona gittim o da bi arkadaşını önerdi allahıım o neydi öyle eski kafalı (afedersinz ama) kokuyo falan odalar. bence yeni diş hekimlerine yani ordontilere veya kliniğe gidin şahsen daha iyi. İYİ GÜNLEER:)

ceylin dedi ki...

Vee bugün resmen taktım telleri, umarım en kısa zamanda çıkartırım, zira kendimi çok garip hissediyorum... Yasin ve Nuray çok pahalı sizin teller:) benim en fazla 2,500 tl dedi dr. hepimize geçmiş olsun, en kısa zamanda çıkarmak dileğiyle:) bye

doğa dedi ki...

meraba tekrar been doğaa:) çenem çok dar oldugundan ilk damaklık takılıcak. taam 5 yasına kadar emzık kullandıgımdan ve genız etım oldugundan agızımda kapanıs bozuklukları varmıs. 3 kasımda sabit aparey takılıcak yanı damaklık. 15 gun durucak sonra 18 veya 20 kasımda da tel. tam 1.5 sene durcakmıs ve 2.500 dolar dedıler haberınızee.

çiğdem dedi ki...

merhaba;benimde dişlerimde çarpıklık var çok istiyorum tel takılmasını fakat hangi hastanede yaptıracagımı bilemiyorum devlet hastaneleri çok geç zamanlara veriyor randevuları acaba siz nerede yaptırdınız?memnunda kalmışsınız geçmiş olsun herkese...
bilgilendirirseniz sevinirim.

yasinyilmaz dedi ki...

ben taktıralı 20 güne yakın oldu yemek yemek tam bir işkence ve dişlerim sararıyor sebebi galiba kuruluk

yasinyilmaz dedi ki...

siz nerde taktırdınız? ben 4-5 yere sordum hepsi bu civarda söyledi

yasinyilmaz dedi ki...

:)) evet arkadaşım bende düşündüm aslında bir araba alsamı diye ama ))

yasinyilmaz dedi ki...

umarım en kısa zamanda alışırsınız ben alışmaya başladım ama dişlerim yemek yerken acıyor siz nerede taktıracaksınız?

fatma87 dedi ki...

arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun demek istiyorum.
bende diş tedavisine başlayacağım.ortodonti uzmanına başvurdum.doktorum benden öncelikle panoramik röntgen ve sefalometrik röntgen istedi.röntgenlerden sonra tel takma zamanımız belirlendi.alt dişlerimde yamukluk var üst dişlerimde aralık 19 kasım 2011 de allahın izni ile alt dişlerime tel takacaklar.
tahmini 24 ile 28 ay takılı kalacaklarmış.
maliyetide özel diş çekimleri dolguları hariç 2200$.umarım ağrılar dayanılmaz değildir.

lydam dedi ki...

slm arkadaşlar benimde üst dişlerim önde acaba buna tel uygulanabiliyo mu bilgisi olan varsa yazsın :( şimdiden çok teşekkürler

şevval dedi ki...

merhaba ben diş teli taktıralı 4 gün oldu ama yemek yiyemiyorum üzerine hafifte olsa baskı oldğunda çok ağırıyor sadece çorba içebiliyorum çoğu yerde geçiçi ağrılar deniyor umarım öyledir..cuma günü randevum var ve doktorum lastik takılacağını söyledi..nasıl bişey nasıl takılıyo.takıldıktan snrada şmdiki gibi ağrı yapmaya devam edicek mi? cevaplarınızı bekliyorum şmdiden tşkrler

ece dedi ki...

Şevval lastik banada takıldı şuan ve ilk 2 gün gerçekten çok ağrıdı seni korkutmak istemem ama diş teli takıldığı ilk günlerdeki gibi ağrı geri geliyor ama sonradan çok rahatlıyorsun :) Bu lastikler dişinin kapanışını düzenliyor :)

Benimde bir sorum olacak bizim sınıfta bir arkadaşım var ve bu arkadaşım 2.5 senedir takıyormuş diş telini bana 1 sene dediler dedi ve 2.5 sene oldu dedi.Banada 1.5 2 sene demişlerdi acaba bu zamanın uzayışı nedendir?Birde arkadaşım şu dışarıdan taktığın bir alet var adını bilmiyorum ama gerçekten kötü bir görünümü sağlıyor.Acaba bu neden takılır.(bu aleti katty perry klibindede takmıştı)

Mavilik dedi ki...

Merhaba millet :D Ben 16. aydayım. Artık bir şey yapmıyor doktor sadece bekleyecekmişim 5 ay falan. Zaten 10 aydır yediği bir halt yok:S Her neyse sömestrde bitecek inş bu çile...hepinize sevgiler, sabırlar canlarımmmm:)

ece dedi ki...

merhaba arkadaşlar 16 yaşındayım dişlerme tel taktırıyorum ve yaptığım araştırmalarda en güvenilir bilgilerin burda olduğunu anladım size birkaç şoy sormak istiyorum benim sadece alt dişlerime takılıcak bu lastik denen olay bana olucak mı ? :) mum ne bide dişin üzerin bir şey takılıyormuş tekrar braketlerin üstüne onlar ne ve ne renk önerirsiniz? cevaplarını bekliyorm :) :)

ece dedi ki...

merhaba tel taktırıcam da 2 hafta sonra bana neler olucak diş fırçaları mum lastık gibi şeyleri açıklarmısınız ?

reyhan yılmaz dedi ki...

bende aynı sorundan şikayetçiyim bende bundan 1 sene önce süt dişimi düşürdüm ama hala köpek dişim gömülü salı günü amaliyatla alıcaklar bu gidişle dişsiz kalıcam çok korkuyorum daha yaşım 26 ama olsun korkuyorum işte

sefa dedi ki...

Bende 2008de tel taktım.2011eylülde bitti.tel varken kendimi çok rahatsız hissederdim keşke takmasaydım diyordum.Ama şimdi iyiki takmışım diyorum.Ececim mum demek tel dudağına değdiğinde dudağın yara olabiliyor.Dudağına değen tele mumdan sürüyorsun böylece değmemiş oluyor.Mum beyaz küçücük bir şeydir.Bende 1 kere falan kullandım.

canan dedi ki...

Arkadaşlar sizce şeffaf mı yoksa metal mi daha iyi? Ve neden?Yazarsanız sevinirim.

ece dedi ki...

benim bir tek alt dişlerime takılacak bu üst dişlerimin dizilişini etkiler mi peki ? korktuğum tek şey bu .

ece dedi ki...

ya ben iki gün sonra tel taktırıyorum yani tarih geldi :) şu an ağzımda tel yada braket yok ama doktor dişlerimin arasında yani ikii dişin ortasına lastık taktı neden ? bide braketler nasıl yapışıyo dişe yani bişe mi sürüyolar ?

irem dedi ki...

ewet adını bilmiyorum ama olsun benim de aynı senin dişlerin gibi benim de 7 şubatta randevum var açıkçası ben hiç korkmuyorum fakat 1 tan dişim de diş taşı var bunun acıtıcağından korkuyorum.Benim sorunum aslında şu;ön iki köpek dişim baya bir yukarıda ve sanırım dişim çekilmeyecek çünkü köpek dişlerimin oturulması gereken yerler bomboş bu yüzden çelilmeyeceğini ümit ediyorum ewet devam edelim:) sonra alt dişlerim aslın da full şeklinde yamuk önlü arkalı ne ararsanız var:) bu yüzden aşırı rahatsızım bu durumdan ve bir sorunum daha var an arka azı dişlerimden iki tanesi böle baya bir yana yatmış bir biçim de sağ tarafımda ki 2 azı dişim de aynı o biçim de başta dediğim gibi beni tek korkutan şey sağ tarafta ki en arkada kiazıı dişimin diş taşı olup temizlenirken de canımın acıtılmasından korkuyorum.Size sadece şunları söyleyebilirim çünkü kardeşim de şuan takıyor ilk hasteneye gittiğiniz zaman doktor yaşınızı sorucak sonra ağzızını açmanı söyleyecek daha sonra dişlerine bakıcak çünkü dişin de herhangibi ibr bozukluk yada kanal tedavisi ,çürük ,plak vs olup olmadığına bakıcak daha sonra senin saydıklarımın arasında bir sorunun varsa o sorununu hemen yapıyor.Sonra seni bir 10 gün sonra çağırıyor ve ağızına bir hamur koyuyor ve sana hamuru fazla sıkmadan bastırmanı söylüyor sonra o hamuru ağızından alıp ağız şeklini almış oluyor ve daha sonradan sana gülümse diyor ağızınızın bir fotoğrafını çekiyor .Ve daha sonraki işlemde sizden diş teli malzemelerini almanızı söylüyor siz onları aldıktan sonra sizi 15 gün sonra yine çağırıyorve sizin aldığınız malzemeleri alıp yanında duruyo ve artık işlem başlıyor ..Dişleriniz çok sık sık ise en az 2 dişinizi çekiyor tabi bu diş durumunuza bağlı.Ve artık çekimler vesareler bittikten sonra o malzemeleri alıp ilk olarak bir sıvı sürüyor onun üzerine beyaz birşey yapıştıyor daha sonra metal birşey üzerinede metal bir ip gibi birşey ama ben bunların adlarını bilmediğim için size ayrınıtlı bir ad veremicem.Ve daha sonra üst çeneyi taktırdıktan sonra 15 gün sonra alt çenenizi de takıyor ama tabi alt çenenizde bir sorun yoksa alt çenenize takmıyor.Herneyse bu işlemler bittikten sonra sizi hep 1 ayda 1 çağırıyor tellerini sıkıyor bu arada braketlerinize çok iyi bakmanız gerekiyor öle cips,çikolata,şeker,gazoz gibi asitli ve şekerli yiyecekleri daha az kullanın ve başlarda biraz yemek yerken ağrı olabilir ama sizde biraz dayanın netice de inci gibi harika dişleriniz olucak .Ve daha sonra da size bir lastikler veriyor yemek yeme hariç hergün ağızınız da oluyor.Daha sonraları üçgen şeklinde oluşuyor lastikler.Ve bütün işlemler bittikten sonra da ağızınıza bir damaklık veriyor onu hep takıyorsunuz ama 2 veya 3 gün takıp sonra bırakıyorsanız emin olun ki hiç işe yaramaz ve onca emek boşa olur bu yüzden sürekli takın.Ve daha sonra doktorunuz sizi çağırıyor ve diş telleri çıkarıyor takması en az 30 dakika çıkarması da en az genel de 1saat bu arada çıkartırken dişlerinizizn ortası siyah oluyor doktorlar da onu özel bir aletle o bölgeyi temizliyor ve bu şekilde de dişleriniz daha da bir beyaz görümüne dönüşüyor.Evet dediklerimi inşallah ciddiye alırsınız şimdiden herkese geçmiş olsun....

ipek dedi ki...

arkadaşlar ilk radevum pazartesi özelde taktırıyorum randevudan ne kadar sonra teller takılır acaba???

mehmet dedi ki...

slm arkadaşlar ben de tel taktırmayı düşünüyorum.öndeki tavşan dişlerden birisi geriye doğru eğri.yaşım 23 polis memuruyum.bi sorum olacak taktırdıktan sonra ilk düzelme belirtileri kaçıncı ayda ortaya çıkıyor ?? teşekkürler şimdiden

Unknown dedi ki...

Ankara gata ilgili ayrıntı bilgi verirmisin o doktor sinoba geliyomus bende taktiricam

xxxxxxxxxxxxxxxx dedi ki...

arkadaşlar daha yeni diş teli taktırdım ve tel yanağıma batıyor yanağımda çok acıyor ne yapabilirim

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx dedi ki...

o alet çene yamukluğunu düzeltmek için takılıyor

ceylin dedi ki...

arkadaşlar dün diş tellerimi taktırdım takarken hiç ağrı yoktu gün içerisinde de olmadı fakaaatt ertesi sabah uyandığımda bir sızlama vardı ki ne siz sorun ne ben söyliyeyim hiç bişey yiyemeyyeceksiniz 2 günlük tecrübemden açlıktan ölmemek istiyosanız çorba püre yoğurt yardımcınız olacak 3. günüme girdim sayılır bir sıkıntımı daha söyliyeyim üst dudağım komple yara oldu bu çok kötü acıyor fakat doktor 1 hafta sonra geçeceğini söyledi korkmayın no problem panik yok olağan şeyler şimdiden geçmiş olsun

asya dedi ki...

ben zaten zayıfım şimdi yandım işte off off

zeynep dedi ki...

merhaba, ben 13 yaşındayım gelecek hafta diş teli takacağım ve yaklaşık 2 yıl sürecek. doktorun bu iki yılın yılın fazla ağrılı ve acılı bir süreç olmadığını söylemesine karşın 2 azı dişim ağızda yer açmak amacıyla çekilecek. bir de üst çenem alt çeneye göre ilerde olduğu için (kapanış bozukluğu da deniyor) dışarıda olmasa bile evdeyken günde yaklaşık 14 saat şu başlıklardan takacağım. hani şu agızdan çıkıp enseden destek alan salak saçma aparat. bu kadarla bitse yine iyi. bir de yaz tatilinde ya da yaza yetişmezse şubat tatilinde sol üst çenemde henüz düşmemiş olan dişim ameliyatla alınıp oraya birşeyler yapılacakmış. 2 yıl sonunda damaklık da takacağım sanırım. takmadığım tek şey lastik yani düşünün ve halinize şükredin :D beni iki seneyle kandırdılar gibi geliyor ama hayırlısı :D

mağdur dedi ki...

Aahh ben taktirali cok oldu ama sadece ust takmisti bugun alt da takildi allahim bu nasil bir acı sabahtan beri 3 agri kesici aldim su an zor duruyorum yarin da sinavim var ama calisamiyorum sizi korkutmak istemem ama her seyden once kendinize etkili bi agri kesici bulmanizi oneririm ben hala bulamadim bulunca bana da soyleyin cok aciyoor annemlere o kadar soylendim ki su an uzuluyorum onlara canlarim benim yaa onlarin degerini bilin en cok aileniz yaninizda oluyor dis teli takilacak herkese allah sabir versin

Ramazan Can dedi ki...

Bende 1 saat önce taktırdım hiç bi agrı sızı yok hadı hayırlısı bakalım :))

sabri dedi ki...

ben dün taktırdım zayıf olmama rağmen yemek yemeden duramam evet ağrı yapıyor yerken zor oluyor ama bana fark yapmaz yemeden duramam 1 hafta sonrada abur cuburlarıma geri dönme niyetindeyim yerken yediğin şeyi ağzının içinde yumuşat ve yut ha tek sorunum yara yaptı o da en fazla 1 hafta 10 gün içinde geçiyormuş korkmayın o kadar abartılacak bişey değil

BEyza dedi ki...

bence yukarıdakilerin çoğu doğru fakat şunu da bi düşünün mesela ben diş teli kullanıorumm . kola vb. şeyler yasaklandı ve arkadaşlarım yanımda içerken o kad rçok eğleniorlar ki bir anda hayattan soğuorm keşke böle bi yasak olmasa ama en güzel yanı ilerde sağlıklı bi gülüşe sahip oluacm. zaten beni teselli eden tek şey de bu ve mutluyum

BEyza dedi ki...

bak canım hiçbi acı çekmiosun takılırken fakat taktıktan 2-3 saat sonra yeri ağrımaya başlar sıvı şeyler tüketebilirsin en fazla 2 hafta sürer bu sayede alışmış olursun daha sonra farketmezsin bile
bence hemen taktır

Burak dedi ki...

Merhaba.Ben diş teli taktırdım.Ve takılalı 3 gün oldu ne zaman katı yiyecekleri ısırmaya başlamam gerekir.Cevap verirseniz çok sevinirim.Ayrıca bloğunuz iyi işler yapıyor.Başarılar...

sema dedi ki...

ben teli yeni taktırdım hiç bi ağrısı yok sadece sert şeyler flan yiyiemiyorum normalde agrı olurmuş :):):)

sema dedi ki...

sakın arkadaşlar eğer tel taktırdıysanız çay kola cip yani kısaca abur cubur yemeyin

sema dedi ki...

aspirin yerini çok daha kuvetli ağrı kesici almalısın bende yeni tel taktırdım gerçi bende hiç ağrısı olmuo

sema dedi ki...

korkma hiç kimse bişey diyemez diş teli hiç acımıo

sema dedi ki...

sakız gibi bişey veriyorlar ama sakız deil onabenze o çok iyi gelior bende de diş teli car ben onu kulanıyorum

sema dedi ki...

her şey sağlık sonuçta

Hdd dedi ki...

Yakında alışılsın senden geç taktıranlarda var

Büş dedi ki...

Gerek yok depresyona girmene düzelince gayet moralin yerine gelir o değilde ağrısı insamin asıl moralini bozan iki gün sonra tekrar gidecem yine sıkacak teleri

ISMILAZIMDEGIL dedi ki...

Merhaba arkadaşlar ben 15 yasindayim telimi 2 gun once taktirdim telimi takarken her bir azi disime materyal yerlestirdi ustte sag sol 2 altta sag sol 2 olmak uzere 4 tane koydu onlarda hafif agri oldu daha sonra braketlee takilirken agri cekmedim . Yemek yiyemiyorum bunu 10 gun icinde gececegini soyledi doktorum. Ama dislerime dokunmadikca dilimden darve almadikca dislerim sizlamiyor . Sivi seyler tuketmek zorundayim ilk gun mercimek corbasi yedim tellerimin arasina bi kac seyler sikisiyoe onlari dlimle cikarayim dedim sizlamaya basladi o yuzden dilinizle hic bi sekilde oynamayin yemeginizi yedikten sonra mutlaka fircalayin tel takinca disler daha kolay curuyebiliyor dislerim inci gibi olacak derken dislerinizi kaybetmeyin .

Unknown dedi ki...

Zaman ne çabuk geçiyor teli çıkartmışsınızdır heralde bende yeni taktırdım. :)

Unknown dedi ki...

Geçmiş olsun 6 sene geçmiş :)

Unknown dedi ki...

Katılıyorum :)

Unknown dedi ki...

Polislik sınavlarına girdinmi

Unknown dedi ki...

P

Unknown dedi ki...

Hiç korkma hiç acımıyo takılırken sadece ertesi gün hafif ağrı oluyo ama hafif daha yaşında küçük çok ağrımaz

Unknown dedi ki...

Polis oldun mu.... 23 yaşına geldin:)

Unknown dedi ki...

Bende diş teli kullanıyorum çok ağrın olursa ağrı kesici parol içebilirsin dedi.Ağrı kesici Parol kullanıyorum

Unknown dedi ki...

Bende diş teli kullanıyorum ortodontik uzmanım çok ağrın olursa ağrı kesici parol içebilirsin dedi

«En Eski ‹Eski   401 – 477 / 477   Yeni› En yeni»