12 Ocak 2008

Rubik küp (sabır küpü) nasıl çözülür?

Yıllardır bir köşede çözülmeyi bekleyen Rübik Küpünüz mü var? Çözmeye çalışırken delirmeye biraz daha yaklaştığınızı mı hissediyorsunuz? İnternette Saniyeler içinde çözen insanları görmek sizi rahatsız mı ediyor? Video 1, Video 2, Video 3


Çözmeyi öğrenmek için Şu Videoları izleyebilirsiniz 1. aşama, 2. aşama, 3. aşama ama bunlarda size zor geliyor ve anlatımlardan da birşey anlamıyorsanız, bu çözümler benim küpüme uymuyor diyorsanız size bunun için bir program buldum. Programa Rübik Küpünüzün renklerini giriyorsunuz size aşama aşama nasıl çözüleceğini gösteriyor.

İndirme bağlantısı cube v1.42.

Programın yapım aşamalarını inceleyerek kendi başınıza çözmeyi de öğrenebilirsiniz. Kolay gelsin

155 yorum:

Jegraphy dedi ki...

Harika bir programmış. Teşekkürler.

M.A.G dedi ki...

Teşekkürler, güzel programmış.

murat dedi ki...

nasıl çözdüler anlamadım

Online Rubik Küp Çözücü » yazilan.org dedi ki...

[...] küp’ü çözemeyenler için daha önce bir program önermiştim. Fakat bilgisayarına program indirmek istemeyenler için birçok online versiyonu [...]

Engin dedi ki...

Rubik küpünü alıyorsun, üzerindeki renkleri bu programa giriyorsun sana nasıl çözeceğini söylüyor.

halil dedi ki...

teşekkürler.

mustafayakalar dedi ki...

teprikler çooook güzel

akin atmaca dedi ki...

Yav evet bu bir çözüm yolu ama daha kolayı var. gidersin kübün tüm parçalarını sökersin renklerine göre tekrar takarsın. ama bundan önemlisi bu programlanabilğine göre bir mantığı vardır işte bu mantığı anlatabilecek olan varmı aranızda.

korcan dedi ki...

bana yardım eden bırısı cıksın programı anlamadım renklerı gırdım hıcbısey olmadı yardım eden bırısı olsun

Engin dedi ki...

@Akın Atmaca

Aslında Nasıl çözüeceğini video ile anlatan bir arkadaşımız var ben video linklerini de verdim fakat youtube engelinden dolayı görüntüleyemiyorsunuz sanıyorum.



@Korcan



Programı çalıştırdıkdan sonra File->New Cube seçeneğinden kendi küpün üzerindeki renkleri giriyorsun daha sonra Solve (Çöz) Seçeneğine tıklayınca program küpün çözümünü bitiyor. Adım adım takip etmek için Aşağıdaki NEXT seçeneğine tıklayıp gösterilenleri taklit ederek ilerliyorsun, sonunda elinde çözülmüş bir küpün oluyor.

ashley dedi ki...

ya ben nasıl yapılacağını anlamadım nasıl oluyo

Okan dedi ki...

gerçekten süper oldu teşekkürler

murat dedi ki...

her zaman tutmuyor 6 denememin ikisi tutmadı :)

neslihanaydın dedi ki...

gerçektente süper bişi yaaaaaa

Berke dedi ki...

daha dün almıştım bugün yaptım çok teşekkürler

mustafa dedi ki...

çok sağolun paylaşim için 93 basit hamleyle yapabildim kübü :D

www.tusul.com dedi ki...

Rubik Küp (Sabır Küpü) nasıl çözülür ?...

Yıllardır bir köşede çözülmeyi bekleyen Rübik Küpünüz mü var ? Çözmeye çalışırken delirmeye biraz daha yaklaştığınızı mı hissediyorsunuz ? İnternette Saniyeler içinde çözen insanları görmek sizi rahat...

sensei dedi ki...

Eğer mantığını öğrenmek isterseniz çok basit bir yolu var. Ama anlatım İngilizce. İşte adres: http://www.wikihow.com/Solve-a-Rubik's-Cube-...


Kolay gelsin.

djscorpion dedi ki...

harika bir program ya emeğinize sağlık süper paylasım.

UFUK dedi ki...

gerçekten çok hoş bişi adım adım çözdü elimize verdi gerçekten kaliteli bi program.....emegi geçen herkese teşşkür..

zeka zeka dedi ki...

ya çözemedimm

GAMZE dedi ki...

sonunda ben bile çözebilicem:)uzun zamandır uğraşıyorum!!

hilal dedi ki...

yha ben bunu indiremiyoruum orda ndire tıkladım olmuyo iniyo ama çıkmıyo acayip şeyler çıkıyo yardımcı olurmusunuz

Engin dedi ki...

@hilal, buraya tıklayın yazan yere tıklayınca program bilgisayarına sıkıştırılmış dosya olarak iniyor.

sıkıştırılmış zip dosyasını açmak için winrar gibi bir programı yüklemen gerekli.

mehmet dedi ki...

yaaaaaaaaaa ben yapamadım nasıl

yıldız dedi ki...

ya harika bir program süper yaaa coq saolun coq tskkrler.:).....)d....:)

Emre dedi ki...

Bu programı yapan ve bulup indirmemi sağlayan herkese çok teşekkür ederim.Küpü 2 gün önce aldım ve sabah akşam yapmaya çalıştım olmuyor olmuyordu en fazla 2 yüzünü yapıyor sonra tıkanıyordum Rubic Cupe programı çok işime yaradı ve 97 adımda çözdüm.(Küpü kendiniz çözmeyi deneyin zaten mantığı orda ama biraz sinir bozucu bir oyuncak)



Herkese Çok TEŞEKKÜRLER



Saygılarımla



_-_Emre_-_

Zafer TAĞRAP dedi ki...

Arkadaşlar ben bu sitede yeniyim. Ama rubiki rahatça çözebiliyorum. 4 aşaması var her aşamada aynı döngüler. Maksimim 2 dk. yetiyor. Ama bire bir oturup karşılıklı anlatmak lazım Ankarada bulunan rubik severlere gösterebilirim. mail adresim aşağıdadır.

tagrap@gmail.com

esma dedi ki...

yaaa olmuyo salveyede tıkladım küpün renklerinide grdm olmuoyy :'(

PROF. Ribük dedi ki...

YAklaşık üç aydır gece gündüz uğraşıyorum,iki haftadır okula gitmeyip bunu çözmeye çalışıyorum herhalde 1 000 000 karmaşık hamle yapmışımdır hala üç kırmızı yanyana gelmii,kübü bakkaldan 1 ytl ye aldım nice programlar yapamadı herhalde kübim bozuk galiba bi de bende 10 beyaz yüz var bu program kübünüzü bozdunuz diyo.aldım bakkala gittim bozuk dedim 10 beyaz var dedim o da:sen iyisin ben de 11 tane var.

osman karataş dedi ki...

ya ben yaptım ama çok hızlı hareket ediyor o yüzden nereye çevireceyimi bilemiyorum yavaş hareket ettirmek için ne yapılıyor

zekaa dedi ki...

ya program cok hızlı çözüyooo anlayamıyorummm

Engin dedi ki...

program çözdükten sonra alttaki "next" ve "previous" düğmeleri kullanılarak önceki ve sonraki hamleler izlenebilir.

sabır küp&uuml dedi ki...

Mangalı kazandık program sayesinde:))))

falan filan dedi ki...

arkadaşlar bunu yapmanın en tatlı yanı bi yerde küp karşınıza çıktığında kübü şak şak şak çözüp milleti hayrete düşürüp "nası yapıosun" dedirttirmek tabi sizde "zeka meselesi" cevabını verceksiniz ama bu programı kullanırsanız bi anlamı kalmaz progamı bulan arkadaş sen o videoları bulup bize getirsen warya ne süppper olur ben şahsen çokkkkk reca ediorum bulursan ne güzel olur dierek teşkür ediorum

cem dedi ki...

çalışmıyo bu be yalan finished diyo ne ileri ne geri gidiyo aktif bile olmuyo ileri geri gidemiyozki sacma sapan program hic bişi anlamadım

yolcu dedi ki...

Arkadaşlar program süper çalışıyor...



Programı çalıştırdıkdan sonra File menüsünden New Cube seçeneğinden kendi küpün üzerindeki renkleri giriyorsun daha sonra Solve (Çöz) Seçeneğine tıklayınca program küpün çözümünü bitiyor. Adım adım takip etmek için Aşağıdaki NEXT seçeneğine tıklayıp gösterilenleri taklit ederek ilerliyorsun, sonunda elinde çözülmüş bir küpün oluyor.



Animasyon çok hızlı diyenler:File menüsünün içindeki Animation Speed tıklayın en sola çekin animasyon en yavaş halini alacaktır.



Renkleri girdim çalışmadı diyenler çok karışık girdiğiniz zaman program hesaplamada zorlanıyor dolayısıylada program donuyor o yüzden çalışmadığını sanıyorsunuz Tavsiyem: Twist menüsünden F1 den F6 ya kadar olan tuş kombinasyonlarıyla kübü çevirin sonra nasıl çözdüğüne bakın.

mikail dedi ki...

hakıkaten harıka bı sıstem we cok mantıklı tebrık edıyorum sızlerı we bunu bu programa ıhtıyac duymadan yapanları we ıhtıyac duyanlar ıcın bu programı kuranlara tesekkurler

Eski yazılar eski dostlar gibiymiş | yazilan.org dedi ki...

[...] Artık Rubik Küpümü kolaylıkla çözebiliyorum [...]

selcuk dedi ki...

küpteki renkleri aynen giriyorum ama "this cube cannot be solved.if you have entered the data right, you may need a screwdriver to dismantle your cube.proceed?" şeklinde bi yazı cıkıyo ve aynen öyle duruyo kübü farklı şekillere getirip renkleri girdim yine aynı şey oldu neyi yanlış yapıyorum acaba?

Engin dedi ki...

selçuk, eğer elindeki küp orjinal değilse üzerindeki renkler farklı yerde olabiliyor.
yüzeyin ortasındaki küpün rengi o yüzeyin rengini belirler. programı başlattığında küpün yüzey renkleri ile senin küpünün yüzey renklerini bir karşılaştır. eğer farklılık varsa örneğin kırmızı ile mavi farklı yerlerdelerse; senin küpündeki maviyi kırmızı, kırmızıyı mavi olarak girmeyi dene..
umarım anlatabilmişimdir.

selcuk dedi ki...

tamamdır anladım çok sağol

Bloom dedi ki...

ya bn programı kurdum açtım hatta renkleri de girdim çözmeye başladım bana 85 bölüm verdi bn onları teker teker uyguladım ondan sonra 85 e geldim bir hamle daha yaptırdı bana bnde yaptım finished yazdı ama daha bitmedi çözemedimmm yardımcı olurmusunuz

Engin dedi ki...

$bloom, programa küpün yüzeyinin renklerini girerek çözüme ulaşabilirsin gördüğün gibi. fakat adım sayısı oldukça fazla, 100'ü geçtiği de çok oluyor. sanırım sende bu adımları takip etmekte zorlanıyorsun. çünkü gerçekten zor o kadar adımı küpün sürekli aynı yüzeyine bakarak yapmak. programın bir hatası olduğunu sanmıyorum, programı denediğimde bende takip etmekte zorlanmıştım :)

oğuzhan dedi ki...

ya arkadaşlar bn solve ye tıklıom olmuooooooooooooo

zeyno dedi ki...

midem bulandı başım döndü boynum ağrıdı fekatt ben vazgeçmicem ucunda araba var arkadaşlar bana bunu gösterteneen kıyakından bir parfüm ve tshört hem valla hem billaa kargoylan göndericem çıldırıcam hakkaten kafam karmakarışık oldu eşimlen girdik iddaya sankim kendi çok yapıyorda daha bir rengi bile biraraya getiremedi yardıııııımmmmmmmmm:)))

zeyno dedi ki...

adem oflama dostum ben yaptım indir proğramı yavaş yavaş yaş valla benim midem bulanmıştım boynum tutulmuştu :))

serkan dedi ki...

ben proğramı indir ama next ışıkları yanmıyor bana yardımcı olurmususuz

ucanibo dedi ki...

bundan daha kolayı var ben cözüyorum

yasemin dedi ki...

ya arkadaşlar ben yükledim renkleri yaptım.göstermesi gerekirken göstermedi.nex e basılmıyoda yapamadım bi türlü

Tarık dedi ki...

Arkadaşlar rubik küp bu şekilde çözülcek bir şey değildir biz yaklaşık 40 kişilik bir ggrubuz ve bu işi yapıoruz.Bu renkli bir yap-boz sadece.ve çok çok çalışmadan 1.5 dkya inmek mümkün bizler daha da altındayız ama o biraz çalışma istiyor basitçe anlatmaya çalışacağım.Oryantasyon ve permütasyon adlı iki bölümümüz var permütasyon:herhangi bir parçanın yeridir oryantasyon:parçanın renklerinin yeri ya da yönüdür.

bir çok çözüm yolumuz var ama en çok kullanılanlar petrus,fridrich,beginner metodlarıdır.ilk önce ilk iki katman yapılır bu metodlar da genellikle ilk iki katmanda değişir çoğu kiişi son katmanımızda fridrich kullanılır eğer 3x3 küplerle yetinemezseniz ki ben yetinemedime onda da reduction(indirgeme) cage (kafes) metodları kullanılır (4x4,5x5,6x6,7x7... küpler için) kabaca verebileceğim bilgiler bu.

princesse dedi ki...

bnm rubik küpümde hem renkler hemde sayılar var gerckten cok zor :(

ama bu bni yldırıck mı "hyr (:

Can dedi ki...

program yanlış arkadaşlar. ben tam 87 adım uğraştım ama finished yazısı gelince hayallerim yıkıldı. hem bitti yazıyor hem küp dağınık kaldı. benim elimdeki küp değil programdaki küp dağınık... saçma! oysaki nasıl da sevinmiştim yapcam diye.

hhhhh dedi ki...

çalışıo ben çalıştırdım

ama öğrenemedim

nasıl yapıldığını biri bana öğretsin ???

aylin dedi ki...

çççoookkk gggüüüzzzeeelll

beko dedi ki...

çooooooooookkkkkkkkkkkk güzellllllllllllllllllllllll

hhhhh dedi ki...

ben çözmesini öğrendim artık proğrama ihtiyacım kalmadı :D

çağrı dedi ki...

ya ben programda küpümün renklerini giriyorum ama this cupe cannot be solved diyor çok kez renklerin tyerlerini değiştirerek denedim ama yine aynı şey oldu ne yapmam gerekiyor....

Engin dedi ki...

@çağrı, senin küpünün renklerinin yerleri ile programdaki küpün renklerini karşılaştır. sanırım küpün orijinal değil bu nedenle renklerinin yeri yanlış.

örneğin sarı olması gereken yerde kırmızı, kırmızı olması gereken yerde başka bir renk var. böyle oluncada program çözemiyor senin küpünü!



yapman gereken ise programdaki küp ile senin küpünü karşılaştır eğer renkler gerçekten farklı yerlerde ise senin küpünün renklerini olduğu gibi değil de olması gerektiği gibi programa gir. program o zaman çözecektir

cano dedi ki...

ben cozmesini biliyorum ama tesekurler rubikcozummerkezi.com

perde modelleri dedi ki...

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler kafayı yemek üzereydim :)

aaa dedi ki...

Bir süredir uğraşıyorum sadece iki yüzünü yapmayı öğrendim, üçüncü yüz biraz zor sanırım ama onu da öğreneceğim yakında:)

ata dedi ki...

yaaa nasıl açılıyo bu nereye yazılıo

samet dedi ki...

arkadaşlar bu site çok güzel ben bu programdan bakarak zeka küpümü yaptım bu siteyi açanlara vede programda emeği geçen herkese çoooooooooooooooooook teşekür ederim

zeynp dedi ki...

eğer next previvos gelmiyorsa f12 basın...

eren dedi ki...

inanamıyorum nasıl yaptınız?

eren dedi ki...

ayyyyy harika bişe ya hemen çözdüm bu programda emeği geçenlere çooooooooook teşekkür ederim...

eren dedi ki...

bi tane arkadaşım bunları 4 dakika 10 saniyede çözdü

expectation dedi ki...

vallahi bravo herkese teşekkürler küpü sonunda yaptım

lala dedi ki...

ya ben renkleri giriorum ama nası yapılıcağını anlamadımmm nolur biri nası yapıcaımı sölesinnn

lala dedi ki...

çoookk ttşşşkkk sonunda çözdümm

sena dedi ki...

bişi anlayan var mııııı?*?*?*?

hmahir dedi ki...

programı kullanmadan ortalama 3 dakikada bütün renkleri birleştirebiliyorum ama bunu 10 saniye gibi bir sürede yapan insanlara da sinir oluyorum.

zehra dedi ki...

program mrogram yok burda kardeşim yaaaaa

hakan dedi ki...

Programı Denemedim Sadece Biraz Baktım İşe Yarıyor Olabilir Fakat Kısa Zamanda Öğrenebilmek İçin Anlatımlı Olsaydı Daha İyi Olacağından Şüphem Yok. Çözmek İçin Uğraşıyorum Ankara'da Yardımcı Olacak Bir Arkadaş Olursa Sevinirim.

ogrencikonseyi@hotmail.com

berna dedi ki...

ilk başlarda gerçekten zor oluyor ama sonra alışılıyor.Özellikle bir yüzü yapmak çok kolay geliyor. ilk önce yüzeyde artı şekli oluşturulmaya çalışılmali.

bengu dedi ki...

Cidden çok teşekkür ederim.Dün kübü bir elime aldım,yapamayımca çok sinir olmuştum.programı indirince rahatça yaptım. programın hızını en aza indirince kolay oluyor. ilk denemede olmadı tabi ama 3. de kübü bitirmeyi başardım. iyi günler.

ali dedi ki...

ben yapamazken bu programı kulanıyodum sonra azim ettim öğrendim şimdi 1.30 sn yede falan yapıom anlatmsı uzun sürer youtube de var sanırım isteyen baksın ama hemen öğrenemessiniz yapılanları not alın pratik yapa yapa öğrenirsizniz

------- dedi ki...

küpün renklerini girdim fakat finis'e gelmeme rağmen küpü çözemiyo aynı drumla karşlaşan war mı???

ugur dedi ki...

çok sağol tşkrler

hüseyin dedi ki...

arkadaşlar programı indirdiniz.file new cube dediniz renkleri girdiniz.girdikten sonra solve ettiğinizde çözümü verir.hızlı göremiyorum diyenler file menüsünden animasyon hızını animation speed düşürebilirler.hala anlamadım çok hızlı geçiyor diyorsanız mouse unuzla küpe basılı tutarak sağa sola çevirebilirsiniz (3D) böylelikle adım adım sonuca ulaşırsınız.hemen pes eden arkadaşlar en fazla 1-2 dk sonunda pes ettiklerine bahse varım.bu arada diyelimki karıştırdınız yeniden başlamak istiyorsunuz new cube dediğinizde renkleri girdiniz burda nemli bir nokta var.eğer solve seçeneğine yeniden tıklamazsanız küp eski bilgileri hatırlayacak ve ona göre şekillendirecek sonuç itibariyle küpü yapamayacaksınız her yeni küpte renkler girildikten sonra solve yani çöz demelisiniz.gayet açık sanırım O__o

bu arada program bir harika emeğinize sağlık.rubik cube ilizyon numarası için kazayla bozulan küpü darma dağın edip yeniden yapmaktan kurtardınız sağolun :)

mert dedi ki...

11. geçemedim

ahmet dedi ki...

adi adam hani oluyordu...yorum yazanlar hic mi bakmadan yapmaya calıstılar

enes dedi ki...

gerçekten harika bir program, tutmadı diyen arkadaşlar sanırım yanlış hamle yaptıkları için sonuç alamadılar

Mehmet Ali dedi ki...

Benim anlamadığım kendi küpümüzle bilgisayardaki küp aynı şekilde mi karıştırılacak? Ben çıkamadım işin içinden valla. Bide bu küpte karıştırmamıza göre hamleler yapılıyor, küpümüzdeki karışıklık bilgisayardaki küple aynı mı karıştırılacak onu söyler misin?

K.N.E dedi ki...

Çok faydalı oldu, teşekkürler. Programı yazana helal olsun.

sd dedi ki...

ben bunda bişe anlamadım renk girilmio sadece küpün renkleri karışıo o kadar

mehmet dedi ki...

ya arkadaşlar ben çalıştıramıyorum yardımçı olurmusunuz

merve dedi ki...

ya ben renkler girdim solve diyorum sadece küpü döndürüyo nolcak ??

BARIŞ dedi ki...

arkaadaşlar ben indiremedim siz gönderebilirmisiniz acaba? barisdogan532@hotmail.com ekleyin konuşalım konuyu

reis dedi ki...

teşekkürler ....ellerine saalık..

asd :D dedi ki...

whuuu :D
süper bi program. kaç gndür uğrasıodum.
5 dakıkada bitti .)

Proweb dedi ki...

wayy güzelmiş ama denemedim ya indiremiyorum :S

nil dedi ki...

program güzel ama ben kendim bir tam yüzü ve iki tam sırayı tamamladıkdan sonra kullanıyorum. Benim kullandığım yöntemle daha az hamleyle sonuca ulaşılabiliyor.

Arsv dedi ki...

aslında bu küpün çözümü çok kolaydır.herhangi bir video paylaşım sitesinden çözümünü çok kolay öğrenebilirsiniz.çok farklı metodlar mevcut.açıkçası ben çok hızlı çözemiyorum çünkü elimde orjinal küp yok.haliylede küp akıcı olarak dönmüyor(orjinal yok çünkü fiyatları çok yüksek.nt'de var 30tl başka bir yerde baktım daha kalitelisi 60$).ama üzerine biraz kafa yordum.sonra farkettimki yönteme falan gerek yok.artık ilk iki katmanını kafadan yapabiliyorum.hatta çözerken bir aşamadan sonra renkleri aklımda tutup gözüm kapalı şekilde çözüyorum :)

meray dedi ki...

süper bayıldım ben gercekten sinir omuştum cözemedigim için artık çözdüm teşekkürler:))))

bubblegum dedi ki...

rubik küpünüzü alıyorsunuz bir güzel parcalara ayırıp tekrar birleştiriyorsunuz, ta taaaa :D:D:D çözemeyip krizlere girdikten sonra alınan intikam :D

Mehmet nuri yılmaz dedi ki...

olmoyoooo

zeka küpü barış..xD dedi ki...

yaa nasıl yapıcam birisi yardım etsin...xD

maraf dedi ki...

ya harika bi program tşk.. artık rüyamda çözmeye başlamıştım sadece 58 adım kalmış proğram sayesinde halettim yeniden tşkkkkkk

can dedi ki...

yaa kardesim, internetten indirdiginiz programla bu kupu cozecekseniz, rubik kupu oynamanin anlami ne yani?
Hayret bisi?

zeka küpü dedi ki...

gerçekten güzel bir program olmuş teşekürlerr.....

ali dedi ki...

bu programı ben inceledim sadece bi arkadaşımız dediği gibi iddaya girdiyseniz bi işe yarayabilir.. yada bunu yapılmış olarak vitrininde saklamak isteyenler için.. benim isteğim bu küpü elime aldığımda nasıl dağılırsa dağılsın yöntemini bilip yapabilmek.. yardımcı olabilecek varsa sevinirim..

ipkysr dedi ki...

bu salak küp yuzunden sınır krızı gecrmek uzerydım prgram yapımcısına sonsuz tşkkrler . yanlız bazı arkdslarımznda dedgı gıbı bunun cozumu bılmemız gerek bu konuda yardımcı olcak arkdslra sımdıden tşkkler..

akds dedi ki...

çok teşekkürler çokk güzel birşeyy. Çok yardımcı olduu ve eylenceliydii. :D

arda çelebi dedi ki...

yha bn ındıremedım nsıl ınıo bıde ucret lı galıba hemde bn bır yuzunu yapabılıyorum zeka küpünün

itrer dedi ki...

ben hayla daha yapamadım biriniz bana yardım edin

kaan dedi ki...

ben bunu 20 sn yapıyorum. allahın izniyle bu sene rubik elemelerine giricem

wolkan dedi ki...

bu program üzerinde renkleri yerleriene nasıl yerleştiriyorsunuz ? indirdim çevirerek bozuyor sonrada gerş yapıyorsunuz. hiç bir işe yaramaz

melis rüya dedi ki...

yaptık :D ehuheuheuhuheee

Seo Turhan dedi ki...

Faydalı bir eser sayende karizmayı çizdirmedik Teşekkürler

ilter dedi ki...

arkadaşlar youtube de anlatımlı çözümleri var.toplam 8 formül.hakan diye birisi anlatıyor.bence gayet güzel.

tamara dedi ki...

ya ben indirdim renkleri giriyom ama hiç birşey olmuyor ya yardm edermsinzzz :SSS:SS

m.v.p dedi ki...

güzal, çok güzel işe yaradi. ıy siz yalan soylüyonuz

ulaş dedi ki...

yya indirdimde nasıl çewirdi anlaşılmıo çok hızlı ewirio bunun ayarları yokmu ?

ozan uygun dedi ki...

buraya nasıl yorum yapıcaz ya.s

osman karaman dedi ki...

ozan sevişelimmi?

emre korkmaz dedi ki...

benim küpü program bile çözemedi :D


lütfen yardım edin

Namiq dedi ki...

Allah razı olsun. 3 yıl geçmiş, amma programı indirdim. Bu gün almıştım, çözemeyince sainir oldum. Çare burdaymış demek. Teşekkürler

tuğba :) dedi ki...

ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM :)
zar zor bi yüzü aynı renge getirdiğimde, diğer yüzler alakasız olurdu ama kıyamaz öyle bırakırdım :) ama şimdi rahatlıkla bozup bozup rahatlıkla çözmeye çalışıyorum :) çünkü çözülebileceğini biliyorum :)
keşke hayatımız da böyle olsa rahat rahat adımlar atabilsek, bi sorun çıktığında tekrar başa sarıp sorunu çözsek :(

rock yapım dedi ki...

special thanks by atahan buldaç yiğit yalman nursu özsoysal

Gülce..:) dedi ki...

yaa ben çözemedim...çok uğraştım ama:)))))

mert dedi ki...

ya yaptım dediklerini finish oldu ama karmaşık bişi oldu neden olmadı ya

elf dedi ki...

yardımmm lütlen

elf dedi ki...

herşey oky ama tek sorun renkleri programa girememem onu yapamayınca sonuç cıkmıyo haliyle biri yardım etsin lütfen :(

Necati dedi ki...

dediği bütün hamleleri tek tek yaptım ama çözemedi program işe yaramıyor

melike dedi ki...

Çözdümmmmm:) elinize sağlık

taner dedi ki...

mükemmel . tsk.

zeynep dedi ki...

program nasaıl açılır solermisinizzzz??????????????

zeynep dedi ki...

off proramı açamıom bulamıom yardım edin arkadaşlar lütfen....

Beliz dedi ki...

çok sağol arkadaşım gerçekten harikaymış :)

arzu dedi ki...

valla süpermiş.aylardır ugraşıyordum:)))

loser dedi ki...

ya sır bu

1. Ön yüzü 180 derece çevir
2. Üst yüzü saat yönünün aksine 90 derece çevir
3. Sağ yüzü saat yönünün aksine 90 derece çevir
4. Sol yüzü saat yönünde 90 derece çevir
5. Ön yüzü 180 derece çevir
6. Sağ yüzü saat yönünde 90 derece çevir
7. Sol yüzü saat yönünün aksine 90 derece çevir
8. Üst yüzü saat yönünün aksine 90 derece çevir
9. Son olarak ön yüzü 180 derece çevir.

yaren dedi ki...

Hiç işime yaramadı.

Hakan dedi ki...

Ne zamandır Arıyordum Çok Saol Hakkın Ödenmez ;)

Hakan dedi ki...

Süpersin Çok Saol Ben Yaptım :D

Adem dedi ki...

85 hamleyle bitirdim çok sinir oluyordum sağolun

lawliet dedi ki...

osman zekimisin aynı kişi olduun resimden belli . bide kendine ne demiş olduğunun farkında değilmiş gibi davranıyosun yazık sana

gaye dedi ki...

56hamleyle bitirdim çok teşekkürleer cok basiiiit

crazy treee dedi ki...

yha bn renklerini giremiom lütfen yardım edin

hamza dedi ki...

bu oyun küpü ben ancak 1 tanesini yapıyorum bazılarıda 4 yuuuuuuuu

çöp konteyner dedi ki...

oldu

buse dedi ki...

ya nasıl indiriliyo solesin biri

taha dedi ki...

yükeldim herşeyi yaptım renkleri bnimkine göre yaptım ama yapmıyor

eren dedi ki...

ilk sol üstteki file ye tıkla en üstteki new cubeye tıkla ordan kendi küpünü yap sonra oka bas filenin iki yanında ki solveye tıkla çıkan şeye yine tıkla ve bilgisayarın yaptığı hareketleri yap yaptığında hepsi aynı renk olur eminim...

Ecesu Duman dedi ki...

Evet bu bir çözüm yolu ama daha kolayı var.gidersin küpün tüm parçalarını sökersin renklerine göre tekrar takarsın. ama bundan önemlisi bu programlanabilğine göre bir mantığı vardır işte bu mantığı anlatabilecek olan varmı aranızda.

abdurrahim dedi ki...

programı çalıştırıp programdaki küpü ayarladım ama sonra hiçbir şey olmadı

ediz dedi ki...

ben yaptım bütün adımları uyguladım olmadı ve söylüyeyim programda yapma aşaması bitti hemde bitmeden :/

ediz dedi ki...

olmuyor denedim olmadı hemde 100 aşama hepsini yaptım ama programda bile tamamlanmamış olarak bitti :/

sercan dedi ki...

calısıyo renklerı duzgun gırın yeter anımasyon hızınıda dusrun daha ıyı anlasılıyo teşekkürler pro ıcın

ahmet dedi ki...

4x4 için program var mı.

Berkay dedi ki...

1 bölümünü yaptım öbür bölümleriş olmuyo :D :D :D : :):)

belirsiz dedi ki...

dahada karıştı bu bilader :D

isa dedi ki...

annen i sikim

Adsız dedi ki...

Regrettably, only a very small number of web casinos, if any in any respect, adhere to the “la partage” norm. Numerous on-line Roulette games embody beginner-friendly free 점보카지노 versions. This will enable players to understand the foundations completely and improve their methods. European, French, and American are the three most popular variants when enjoying in} for actual money. In lengthy run}, every matter shall be covered in greater depth.